Predsjednik Opštine Berane, Tihomir Bogavac sa saradnicima održao je radni sastanak sa predsjednicima i članovima savjeta mjesnih zajednica Donja Ržanica, Vinicka i Štitari, sa ciljem upoznavanja sa svim onim problemima koji postoje na tim područjima, a koje je u narednom periodu neophodno riješiti.

Predsjednik je kazao da je ovaj sastanak najbolja prilika da se razgovara o zajedničkim aktivnostima Opštine Berane, Agencije za izgradnju i razvoj i mjesnih zajednica koje su realizovane u proteklom periodu, kao i o onima koje je potrebno realizovati, kako bi svi građani osjetili benefite kroz njihovu realizaciju.

Ovaj sastanak doživljavam kao odličnu priliku da kroz neposredan razgovor nastavimo dobru saradnju između Opštine Berane i svih jedinica mjesnih organizacija. Želim da zajednički identifikujemo sve one probleme sa kojima se suočavate u vašem radu, ali i da sublimiramo probleme sa kojima se suočavaju naši sugrađani, te da uložimo maksimalan napor da ih zajednički eleminišemo“, kazao je predsjednik.

Predstavnici mjesnih zajednica detaljno su upoznali predsjednika Opštine sa svim aktivnostima, kako u pogledu realizacije dosadašnjih investicija, tako i u dijelu koji se odnosi na buduća ulaganja.

Zajednički su konstatovali da je u prethodnom periodu realizovano nekoliko značajnih investicija i to izgradnja elektro infrastrukture ( NN mreže i dalekovod), novih saobraćajnica, uređenja trotoara i drugih projekata od opšteg značaja. Identifikovani su i problemi koji se prije svega odnose na neadekvatno odlaganje i deponovanje građevinskog i kabastog otpada.

Predsjednik Bogavac istakao je da će lokalna uprava sistemski rješavati sve one probleme koji su na sastanku prezentovani.

Sastanku su prisustvovali direktor Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović, direktor Komunalnog preduzeća Savo Vučetić, sekretar za inspekcijske poslove Dragan Zečević, sekretar za finansije i ekonomski razvoj Bojan Radošević, pomoćnik u Sekretarijatu za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu Milutin Mićović i savjetnica za mjesne zajednice u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti Milica Račić.