Povodom 22 godine od bombardovanja varošice Murino, predsjednik Opštine Berane, Tihomir Bogavac i predsjednik SO Berane Novica Obradović položili su danas vijenac na spomen obilježje murinskim žrtvama.

U delegaciji Opštine, osim dvojice predsjednika, bili su i direktor Turističke organizacije Ivan Radević, savjetnik predsjednika Opštine Darko Stojanović, savjetnica u Službi Skupštine Jasmina Đukić i šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević.

Vijenac su položili i članovi Udruženja boraca ratova od 1990. do 1999. godine, na čelu sa počasnim predsjednikom na nivou Crne Gore, Savom Vučetićem, koji je i direktor beranskog Komunalnog preduzeća.

Video: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4314631981932958&id=107086230831300

Prije odavanja pošte nevinim civilnim žrtvama, među kojima su troje djece i troje odraslih, Miroslavu Kneževiću, Oliveri Maksimović, Julijani Brudar, Vukiću Vuletiću, Manojlu Komatini i Milki Kočanović, episkop budimljansko-nikšićki i administrator Mitropolije crnogorsko-primorske, G. Joanikije sa sveštenstvom služio je liturgiju i parastos u Crkvi Svete Petke u Murini.

Vladika je kazao da sjećanje na žrtve mnogo obavezuje, na hrišćansko pamćenje i vrline, i pozvao da živimo u miru i slozi.

Današnji pomen je kao vaskršnja služba. Na mjestu raspeća proslavlja se vaskrsenje„, poručio je vladika.