Mnogobrojni građani Berana i gosti iz susjednih gradova Pravoslavnu novu godinu dočekali su u glavnoj ulici, uz nezaobilazan vatromet i koncert popularnih izvođača, Ace Živanovića i Akija i Ekstrim benda, koji su okupljene zabavljali dobrom pjesmom i muzikom.

Atmosferu su na početku večeri zagrijali, popularnim hitovima domaće muzike, Aki i Ekstrim bend kojima se na sceni pridružila i mlada pjevačica iz Beograda Dijana Mojsilović.

Nakon njih nastupio je pjevač Aca Živanović sa pratećim bendom koji je svojim i numerama svojih kolega napravio pravu novogodišnju žurku na otvorenom.

Posjetioci su se tradicionalno dobro proveli iako je temperatura bila ispod nule. U prvim minutima posle ponoći upriličen je vatromet koji je oduševio sve one koji su prisustvovali koncertu.

Da će prava praznična atmosfera zavladati gradom bilo je jasno već početkom večeri, kada su se svi spremali za slavlje.

Doček na otvorenom Pravoslavne nove godine tradicionalno u Beranama organizuje Turistička organizacija, pod pokroviteljstvom Opštine Berane.

Novu po julijanskom kalendaru Beranci su slavili i u kafićima, restoranima i hotelima gdje su se provodili do ranih jutarnjih sati.