Potpredsjednik opštine Berane Rade Kljajić, primio je danas učenike Srednje stručne škole ,, 4.juli“ iz Vrbasa koji borave u posjeti Beranama u skopu projekta Interkulturalne razmjene učenika.

Projekat se sprovodi u partnerskom odnosu sa Srednjom stručnom školom iz Berana, te su samim tim i domaćini direktor SSŠ Naser Gargović i profesor Mehdija Adrović prisustvovali prijemu.

Đaci  srednje škole iz Vrbasa, sa domaćinima  i drugarima iz Berana, u toku trodnevne posjete Beranama i Crnoj Gori, posjetiće Manastire Đurđevi stupovi i Šudikova i spomen kompleks Jasikovac. U sklopu posjete predviđeni je putovanje do Bara,  kao i posjeta Opštini Petnjica.

Potpredsjednik Kljajić poželio je dobrodošlicu u naš grad i izrazio zadovoljstvo zajedničkim radom dvije srednje stručne škole na  projektu koja  je đacima iz Vrbasa omogućila  da se bliže upoznaju sa kulturom, običajima i specifičnostima našeg kraja, ali i da upoznaju svoje beranske vršnjake sa kojima će skopiti prijateljstva  i upoznati prirodne ljepote našeg  kraja.

Direktor Gargović je takođe poželio dobrodošlicu gostima i istakao da je partnerski odnos, na obostrano zadovoljstvo,  dvije stručne škole proistekao upravo od strane Kancelarije za mlade Opštine Berane povodom organizovanja Info sesije u organizaciji Regionalne kancelarije za mlade , koja radi na pomirenju zemalja zapadnog Balkana.

Direktorka SSŠ ,,4.juli“ Anica Gračanin i  profesorica Slavica Zečević, koja je koordinatorka na projektu, zahvalile su se potpredsjedniku Kljajiću  na srdačnoj dobrodošlici i izrazile zadovoljstvo povodom zajedničke saradnje sa beranskom Srednjom stručnom školom.

Profesor  Mehdija Adrović, koji je koordinator  ispred SSŠ iz Berana posebno se zahvalio Kancelariji za mlade Opštine Berane, koja je pružila podršku  i pomogla relaizaciju jednog dijela ovog projekta i ukratko predstavio program  posjete đaka iz Vrbasa.

Sastanku su prisustvovale i savjetnica Kancelarije za mlade Opštine Berane Marijeta Mojašević i savjetnica u Službi predsjednika Irina Zečević.