Povodom obilježavanja Dana opštine Vrnjačka Banja, 14. i 15. jula 2016. godine u posjeti ovoj opštini, boravila je delegacija Opštine Berane, predvođena predsjednikom, g-dinom Dragoslavom Šćekićem. U delegaciji su pored predsjednika Opštine  bili: Jugoslav Račić, predsjednik Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju SO-e Berane; Jasmina Đukić, sekretarka Skupštine i Ana Sekulić, savjetnica u Službi predsjednika. Tokom dvodnevnog boravka ovoj bratskoj opštini,  naša delegacija je prvog dana posjete, prisustvovala Svečanoj sjednici povodom Dana opštine Vrnjačka Banja, 14. jula,  a 15. jula su  predsjednik  opštine  Berane  Dragoslav Šćekić i predsjednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović, potpisali Sporazum o  prijateljstvu i saradnji između Opštine Vrnjačka Banja, Republika  Srbija i Opštine Berane, Crna Gora.

Cilj ovog Sporazuma je razvijanje prijateljstva između dvije opštine i njihovih  građana na temelju istorijskih veza i zajedničkih interesa opština na ekonomskom i društvenom planu.

Sporazumom je predviđena saradnja u oblasti: privrede, turizma, međudržavnih projekata, razmjene iskustava u okviru školskih i sudentskih programa razmjene, sportskih i kulturnih programa saradnje, zaštite životne sredine i dr.

Sporazum će se promovisati u obe opštine putem medija, organizovanjem različitih aktivnosti otvorenih za javnost, kao i organizovanjem stručnih skupova.

Skupština opštine Berane je 31. marta 2015. godine, donijela Odluku o bratimljenju – uspostavljanju saradnje Opštine Berane, Crna Gora i Opštine Vrnjačka Banja, Republika Srbija. Članom 4. ove  odluke, ovlašćen je predsjednik Opštine,  da u ime Opštine  Berane,  potpiše sporazum o bratimljenju – saradnji između Opštine Berane i Opštine Vrnjačka Banja

13728307_10206858996658124_40729708_o

print