Bračni par Goran i Željka Rakočević, vlasnici krojačke radnje „Madonna F“ i salona vjenčanica „La sposa“, sa jedne strane, i Vesna Ivanović i Jelena Kruščić iz grila „Peppers“, sa druge strane, svojim potezima su izazvali divljenje u trenucima kada u gradu i zemlji vlada pandemija korona virusa. Iz tog razloga ova epizoda serijala Ljudi Berana posvećena je upravo njima.

Naime, Rakočevići su došli na ideju da u svojoj radnji na beranskom buvljaku besplatno šiju maske za djecu, osobe starije od 60 godina, kao i za osobe sa smetnjama u razvoju. Njihov povod je bio to što se maske ne mogu naći u prodaji u apotekama u gradu.

Pogledajte VIDEO priču sa njima:

Humanost na djelu su pokazale i sugrađanke Vesna i Jelena, koje su postavile obavještenje gdje navode da su spremne da pomognu starijim sugrađanima i sugrađankama oko nabavke hrane, plaćanja računa, uzimanja ljekova…

Pogledajte i njihovu VIDEO priču:

Ovi gestovi znamo da ne mogu promijeniti svijet ali će uticati na sve nas da se ponašamo odgovorno i humano u momentima kada je to najpotrebnije.

Podsjećamo, naredbom Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti Vlade Crne Gore u ponedeljak su donijete privremene mjere zbog sprječavanja širenja koronavirusa.

Autor: Nikola Urošević

print