Potpredsjednik Opštine, Rade Kljajić je danas primio prof. dr Petra Pajkovića   zamjenika načelnika odsjeka za međunarodnu saradnju na  Ruskom  državnom  trgovinsko – ekonomskom univerzitetu u Moskvi i predsjednika Asocijacije studenata sovjetskih i ruskih fakulteta iz Srbije i Crne Gore.

Na sastanku su  razmatrani oblici   saradnje  Opštine Berane sa Kostromskom oblašću, sa kojom naša Opština ima uspostavljene pobratimske odnose od 2005. godine,   po predlogu “Asocijacije studenata sovjetskih i ruskih fakulteta u Srbiji i Crnoj Gori“. Dogovoreno je da se u cilju održavanja veza sa Kostromom, preduzmu mjere u cilju  razvoja  saradnje u oblasti privrede, kulture, turizma, obrazovanja putem razmjene studenata i profesora, saradnja među školama  i u drugim segmentima.

U skladu sa predlogom prof. Pajkovića je dogovoreno da naša Opština uspostavi kontakt  sa Belgorodom, gradom  u zapadnom dijelu Rusije u cilju sklapanja saradnje na nivou Parlamenata i izvršnih organa.

Sastanku su prisustvovali i menadžer Opštine, Darko Stojanović, odbornica Vida Ivanović i sekretarka Skupštine, Jasmina Đukić.

print