U radnoj posjeti Opštini Berane danas je boravio ambasador NR Kine NJ.E g-din Liu Jin, koji se sastao sa predsjednikom opštine Berane, Dragoslavom Šćekićem, potpredsjednikom, Radem Kljajićem i šeficom kabineta, Dubravkom Jovančević.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić izrazio je zahvalnost ambasadoru NR Kine na posjeti našoj opštini i upoznao ga je sa karekteristikama opštine Berane i razvojnim planovima lokalne uprave, kao i sa povoljnostima koje se nude budućim investitorima kroz biznis zonu „Rudeš“. Takođe je istakao da projekat    autoputa  koji izvodi CRBS je višestruko značajan kako za sjever Crne Gore, tako i za Opštinu Berane, jer dobra infrastruktura stvara i otvara mogućnost za dolazak invenstitora. Predsjednik je iskazao zadovoljstvo što su kulturni umjetnici uzeli učešće na likovnoj koloniji u okviru Beranskog kulturnog ljeta i očekuje da će kulturna saradnja rezultirati saradnjom na ekonomskom polju.

Ambasador g-din Liu Jin se zahvalio opštini što su ugostili kineske umjetnike, koji su promocija našeg prijateljstva.

„Podržavam kulturnu saradnju, kao i saradnju u oblasti obrazovanja“, rekao je Jin.

On je posebno istakao da saradnju sa kineskim gradom Vuhanom, treba osnažiti i intenzivirati, jer je Vuhan je snažan istorijski i ekonomski grad u Kini. Posebnu zadovoljstvo je iskazao što se predsjednik pohvalno izrazio za CRBS i njene radnike.

Ambasador je dodao da njihovi turisti više idu na jug Crne Gore, zbog dobre putne infrastrukture i da izgradnjom autoputa, otvoriće se i  sjever, turistički potencijali, nacionalni parkovi, i biće to nove  turističke destinacije.

Predsjednik Šćekić je u razgovoru sa ambasadorom pozvao delegaciju grada Vuhana da upozna turističke potencijale Berana, odnosno lokalitete u cilju obnavljanje veze između ova dva grada, kako bi se održale prijateljske veze. „Za odnos sa Vuhanom ambasada želi da pomogne da se kontakt ponovo uspostavi i da za saradnju treba da postoji obastrana korist“, istakao je Liu Jin.

 Ambasador je pozvao predsjednika Dragoslava Šćekića u posjeti ambasadi Kine u Podgorici i naglasio da se ove godine navršava 70 godina od osnivanja NR Kine i da će se povodom toga organizovati niz događaja i zahvalio se na prijemu i budućim susretima.