Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac i sekretarka Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Danijela Mrković ugostili su žene predizetnice iz Berana, koje su učestvovale na Javnom konkursu za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu za 2021. godinu. Ovom prilikom potpisani su ugovori a opredijeljena sredstva koje je Opština Berane izdvojila za podršku ženskom preduzetništvu iznose 10 000 eura.

Predsjednik Opštine Tihomir Bogavac izrazio je zadovoljstvo što je skromnim finansijskim sredstvima ove godine, zbog teške ekonomske situacije izazvane dešavanjima sa Korona virusom, Opština Berane pomogla žene u preduzetništvu u 2021. godini. Žene u biznisu su često uspješnije od muškaraca , kazao je on i dodao da će  lokalna uprava težiti da sledeće godine izdvojena sredstva za ovu namjenu budu veća. Poželio im je sreću i uspjeh  u radu.

Sekretarska Danijela Marković istakla je da su budžeti u svim opštinama ove godine umanjeni, te shodno tome i opredijeljena sredstva za ovu namjenu, ali je važno da žene preduzetnice nisu zaboravnjene kada su njihovi biznisi u pitanju. Ovo su simbolična sredstva, ali znače, istakla je ona.

Ugovore su potpisale preduzetnice Sibela Krasnić, Violeta Ugrenović, Jasmina Agović, Šekularac Slavica i Mara Džiknić . Sastanku je priosustvovala i savjetnica za informisanje Službe predsjednika Irina Zečević.