Predstavnici Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju TIKA posjetili su danas opštinu Berane. Tom prilikom predsjednik opštine Dragoslav Šćekić susreo se sa koordinatorom ove Agencije Ahmetom Altunom i njegovim saradnicima.

Predsjednik Šćekić izrazio je zadovoljstvo posjetom i istakao uvjerenje da će Opština Berane i TIKA  i ubuduće imati odličnu saradnju, što je i za očekivati ako se uzmu u obzir uspješno sprovedeni projekti proteklih godina, koji su imali podršku ove turske Agencije. Predsjednik je,  detaljnom prezentacijom, gostima predočio projekte koji su u fazi pripreme, koji se realizuju  ali i one koje bi trebalo da se sprovedu na teritoriji opštine. Bilo je riječi o projektima: Izgradnja novog pješačko- drumskog mosta preko rijeke Lim u Štitarima; Izgranja 94 stambene jedinice za raseljena lica na Rudešu, CITES centar, Izgradnja gradskog bazena; Rekonstrukcija stare hale sportova; Izgradnja nove sportske dvorane; Rekonstrukcija istočne tribine gradskog stadiona, kao i o mnogim drugim.

dscn0915Predsjednik  je naglasio da je opština Berane otvorena za svaki vid saradnje u cilju realizacije kvalitetnih projekata, značajnih za lokalno stanovništvo, ali i za stanovništvo susujednih gradova odnosno regiona.

Koordinator TIKE Ahmet Altun istakao je da je Agencija poslednji projekat u Beranama podržala 2013. godine, doniranjem senzorne sobe Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju, i da je upravo sada vrijeme da pruže podršku novim poduhvatima u ovoj opštini.

On je kazao da je posebno interesovanje ove Agencije za Zoološki vrt u okviru CITES centra i da već sada lokalna uprava od njih može očekivati podršku. Kako je naglasio, poršku u okviru ovog projketa Opština Berane može očekivati u dijelu investiranja u izgradnju objekta Zoo vrta.

Sastanku su prisustvovali menadžer Darko Stojanović i projekt menadžer Maja Pešić.

print