Opština Berane je posredstvom  Sekretarijata za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu sprovela akciju besplatne dodjele sjemenskog krompira i sjemenskog luka kao pomoć za 800 poljoprivrednih proizvođača sa teritorije naše opštine.

„Shodno trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo, izvršena je nabavka i podijeljeno je 20 tona sjemenskog krompira sorte – Agria  i 1,6 tona sjemenskog luka sorte Stuttgarter – Holandski žuti, koje smo podijelili shodno spiskovima koje su nam dostavili predsjednici mjesnih zajednica. Nabavka je izvršena iz razloga što se na teritoriji opštini Berane veliki dio stanovništa bavi poljoprivredom i nemaju drugih izvora prihoda“, kazao je sekretar za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu Božo Premović.

Po njegovim riječima na ovaj način je Opština Berane, u okviru svojih mjera, pomogla lokalnom stanovništvu koje je donijela u vezi sa pojavom novog koranavirusa.

„Dodjela sjemenskog krompira i sjemenskog luka je stimulacija i od izuzetnog je značaja za dalje nesmetano obavljanje poljoprivrednih aktivnosti i ekzistenciju poljoprivrednih domaćinstava i lokalne zajednice uopšte usled novonastale situacije pojavom kovid-19“, zaključio je Premović.