Internacionalni  filmski festival Forteca , koji okuplja filmove i autore sa sjevera Evrope, regiona i svijeta, nakon Perasta i Cetinja biće održan u Beranama, a projekcije filmova će biti prikazane u prostorijama Centra za kulturu od 03. do 05.oktobra.

Međunarodni filmski festival Forteca u organizaciji Opštine Berane -Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO i Centra za kulturu, biće svečano otvoren 03.oktobra, sa početkom  u 19 časova monodramom „Čelične ratnice“.

Režiju i tekst ovog filma, koji govori o ženama koje su učestvovale u Prvom svjetskom ratu, potpisuje proslavljena  glumica Jelena- Mila Ivanišević.

Drugog dana filmskog festivala , sa početkom u 18 časova biće prikazan švedski film  „Krv Laponaca“ , a istog dana u 20 časova hrvatski film „Agape“.

U subotu, trećeg dana festivala svi ljubitelji, moći će da pogledaju  filmove iz Srbije, Švedske, Ukrajine i Bosne i Hercegovine.

16 sati je rezervisano za srpski dokumentarni film „Unuk“, nakon njega u 17 sati biće prikazan švedski film „Golijat“, u 19 sati  ukrajinski film  „Bombe koje su razrušile mir“ a u 20 sati će se projektovati film iz Bosne i Hercegovine „Žaba„, kojim će se ujedno i završiti Internacionalni filmski festival Forteca.

Sve filmske projekcije su besplatne.

print