Prvo veče ovogodišnjeg Tandr festa (Thunder fest), po komentarima posjetilaca i organizatora, nikada više publike nije okupilo na beranskom aerodromu.

Peti najveći festival za mlade na sjeveru Crne Gore počeo je sinoć sa namjerom da privuče i zadrži što više posjetilaca i večeras kada će na istom mjestu nastupiti velike zvijezde elektronske muzike.

IMG_7142

Lajnap čije glavne zvijezde su bile sinoć Hu Si (Who See), THCF, Gru i Rimski i Korona (Rimski x Corona) pokazao se kao odličan izbor jer je publika, koju su činili mahom mladi, ovacijama pozdravljala njihove nastupe.

Kiša je zaobišla Tandr fest, pa su brojni posjetioci mogli bez problema da uživaju u hitovima pomenutih izvođača.

IMGL0146Jedan od pionira regionalnog hip hopa Dalibor Andonov Gru, ovoga puta se publici na festivalu predstavio u ulozi Di džeja  i to na samom početku u 21.00 sat. Njegov prvi nastup u ovom dijelu Crne Gore kod publike je prošao odlično. Oni su u glas pjevali hitove ovog popularnog muzičara koji su činili, pored ostalih domaćih i stranih stvari, njegov set.

IMG_6952

Nakon njega na scenu su izašli popularni hip hoperi Rimski i Korona čiji je nastup publika ispratila horskim pjevanjem od početka do samog kraja. Oni su ujedno atmosferu učinili jedinstvenom i posebnom na aerodromu.

IMG_7205

Beogradski hip hop sastav THCF sinoć je na Tandr festu po drugi put pokazao zašto važe za jedan od najboljih sastava u regionu.  Njihov nastup se može okarakterisati kao pravi hip hop spektakl, propraćen nevjerovatnom energijom publike koja je pjevala svaku pjesmu sa njima.

IMG_7272

Oni koji nisu bili sinoć na festivalu propustili su veliki performans  momaka iz crnogorske hip hop klape Hu Si. Njihove rime su se jasno čule na aerodromu te je publika do kraja nastupa ispratila svaku riječ podjednakim intenzitetom.

37982940_10157106835488881_5579936603754725376_n

Prvo veče festivala iz vedra neba zatvorili su, kako je inače i praksa, najbolji gradski Di-džejevi. Odličan tandem, Lanmi i Cako zajedničkim setom napravili su sjajnu žurku do skoro tri sata poslije ponoći i ovo je ujedno bila uvertira za njihov večerašnji nastup na istom mjestu sa početkom u 20.30 sati.

Za večeras su najavljeni i nastupi njemačke Di džej zvijezde i producenta Tomasa Golda (Thomas Gold), beogradskih sastava Zep mi stroub (Zap me strobe) i Divoli i Markvard (Divolly & Markward), Di džeja Damjana Elteha (Damjan Eltech) i crnogorskog Di džeja Vukse (Wooxa).

Besplatan ulaz, otvoreni šankovi hrane i pića na aerodromu, povoljne cijene smješataja u Beranama, dovoljan su razlog da posjetite Tandr fest večeras, poručuju iz Turističke organizacije koja je organizator festivala iz vedra neba.

 

 

 

print