Otkup maline vršiće se po cijeni od 1,30 evra po kilogramu, od čega će 0,10 biti subvencija Opštine Berane, dogovoreno je na sastanku predstavnika resornog sekretarijata za poljoprivredu i malinara.

U organizaciji Sekretarijata za poljoprivrivredu, turizam i vodoprivredu juče je u velikoj sali SO Berane održan sastanak sa poljoprivrednim proizvođačima – malinarima i otkupljivačima maline, kao i drugih poljoprivrednih proizvoda.

Sekretar Božo Premović, šef Odjeljenja za poljoprivredu Ilija Marković i savjetnica za voćarstvo Gordana Mihailović dogovorili su sa proizvođačima i otkupljivačima da se otkup maline vrši po cijeni od 1,30 evra po kilogramu, od čega će 0,10 biti subvencija Opštine Berane.

Počeo otkup maline Berane

Otkup će vršiti otkupljivači: Blagoje Kljajić (kontakt telefon: 067-263-283), Zoran Lutovac (kontakt telefon: 068-401-907) i Bole Nedović (kontakt telefon: 067-401-801) na licu mjesta, u malinjaku ili na prethodno dogovorenom otkupnom mjestu.

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači – malinari koji se nisu javili radi upisa u Registar malinara, da se jave u resorni sekretarijat za poljoprivredu čije se prostorije nalaze u zgradi Vojnog odsjeka, ulica Polimska broj 66 – radi upisa.

Počeo otkup maline Berane

„Evidencija je neophodna radi efikasnog praćenja otkupa maline na terenu i da bi na osnovu prikupljenih podataka mogli da planiramo agrobudžet za 2020. godinu, a sve u cilju da bi se proširila  proizvodnja malina na teritoriji opštine Berane“, saopšteno je iz pomenutog Sekretarijata.