Pozorišni ansambal JU Centar za kulturu Berane tokom proteklog vikenda boravio je u Beogradu i Trsteniku gdje je izvedena pozorišna predstava ,,Poslednji čin komedije smrti“. Riječ je o predstavi koja je rađena u produkciji Centra za kulturu, pod pokroviteljstvom Opštine Berane. Tekst za ovu tragikomediju napisao je Zoran Pejkovski, režiju potpisuje Goran Bjelanović a akteri su glumci iz Berana i Bijelog Polja.

Topao prijem i brojna publika dočekali su beranski ansambal u Pozorištu ,,Slavija“ u Beogradu. Riječ je o po mnogo čemu jedinstvenom pozorištu, specifičnog duha i originalne koncepcije a direktor i osnivač ovog pozorišta je Batrić Žarković. Od 1999. godine ovo pozorište ima svakodnevni repertoar sopstvene ali i gostujućih produkcija. Saradnja Centra za kulturu sa pozorištem ,,Slavija“ iz Beograda, koje već 10-tak godina izvodi svoje predstave u Beranama, na ovaj način je krunisana, najavljujući nastavak i razmjenu kulturnih sadržaja. Velika čast je bila igrati za beogradsku publiku koja je u velikom broju podržala beranske glumce, te se tražila karta više.

Boravak u Trsteniku i izvođenje predstave ,,Poslednji čin komedije smrti“ takođe je nastavak nedavno započete saradnje sa ovom kućom. Na nedavno održanom IV Festivalu glumaca, pjevača i zabavljača ,,Limsko srce 2017.“ u Beranama je gostovala Dječija scena Trsteničkog pozorišta. Tada je dogovorena i uzvratna posjeta, koja je i realizovana na ovaj način. Predivan ambijent, raskošna sala (sa 600 mjesta) , veliki broj posjetilaca i sjajno gostoprimstvo objeležili su i gostovanje beranskog pozorišta u Trsteničkom pozorištu.

Sa uvjerenjem da će pozorište ,,Slavija“ i Trsteničko pozorište dijeliti svoja nova ostvarenja sa beranskom publikom , ali i da će ansambal Centra za kulturu Berane , sa nekim novim projektima gostovati u ovim kućama u prijateljskoj atmosferi protekao je vikend iza nas.

print