Boje Berana na 56. MOSI u Sokocu (Republika Srpska) brani 60 sportista, uz učešće paraolimpijca – strijelca Milana Đinovića, i to u sledećim sportovima: atletika, mali fudbal (futsal), rukomet, streljaštvo, stoni tenis i šah. Svečanom otvaranju prisustvovala je i delegacija Opštine Berane, na čelu sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem, dok je Igre otvorio premijer Republike Srpske Radovan Višković.

mosi igre berane

Svečano otvaranje 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara – MOSI pod motom „Pokaži ѕe ko si, pobijedi na MOSI“ u Sokocu (Republika Srpska – BiH) upriličeno je defileom sportista na fudbalskom stadionu.

Zastavu Berana nosili su Beba Dabetić – koja brani boje strijelaca, Maša Bubanja – atletičarka, Đorđije Folić – rukometaš i Bojan Jokanović – igrač futsala.

Više od dvije hiljade sportista iz tridesetak opština sa područja sjevera Crne Gore, jugozapadne Srbije i iz Bosne i Hercegovine, tokom naredna četiri dana nadmetaće se u 15 sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

mosi igre berane

Otvaranju je prisustvovala delegacija Opštine Berane i to u sledećem sastavu: Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine; Goran Folić, sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, kao i Zoran Jojić i Darko Stojanović, savjetnici predsjednika.

mosi igre berane

Uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, MOSI je otvorio premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je svim učesnicima poželeo puno uspjeha. Takođe se obratio i načelnik opštine Sokolac, Milorad Bjelica u svojstvu domaćina.

Otvaranju su prisustvovali visoki zvaničnici Republike Srpske i Federacije BiH, ambadador Srbije u Sarajevu, načelnici opština…

Porodici MOSI pridružile su se od ove godine opštine Srebrenica i Sevojno tako da je sada ukupan broj 39 opština.

Defile su otvorili sportisti Priboja koji su bili organizatori prošlih igara i dvanaest puta su sveukupni pobjednici MOSI.

Pored sportskih sadržaja, organizovan je i muzički program u večernjim satima, tako će večeras na gradskom trgu publiku zabavljati Peđa Medenica, dok će sjutra veče na istom mjestu nastupiti Dženan Lončarević, a u petak veče Aco Pejović, dok će u subotu na binu izaći Aleksandra Prijović.

mosi igre berane