Svečano otvaranje 55. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara (MOSI) u Priboju upriličeno je defileom sportista na fudbalskom stadionu.

Oko 2.300 sportista iz 29 opština sa područja sjevera Crne Gore,  jugozapadne Srbije i iz Bosne i Hercegovine, tokom naredna četiri dana nadmetaće se u 15 sportskih disciplina u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Boje Berana brani oko 60 sportista i to u sledećim sportovima: atletika, košarka, mali fudbal, streljaštvo, ribilov i rukomet.

Otvaranju je prisustvovala delegacija Opštine Berane i to u sledećem sastavu: Dragoslav Šćekić, predsjednik opštine; Novica Obradović, predsjednik SO Berane, Vladimir Đaković, menadžer Opštine, Goran Folić, sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, kao i Zoran Jojić i Darko Stojanović, savjetnici predsjednika.

Uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, MOSI je otvorio rođeni Pribojac, košarkaški reprezentativac i član Fenerbahčea Marko Gudurić, koji je svim učesnicima poželeo puno uspjeha.

Pored sportskih sadržaja, veče je rezervisano za muziku i zabavu, tako je sinoć na gradskom trgu goste zabavljao Sergej Ćetković, dok će večeras na istom mjestu nastupiti Leksington bend, a u petak veče Dženan Lončarević, dok će u subotu na binu izaći Halid Bešlić.

print