U prisustvu velikog broja zvanica i građana, predsjednik opštine Dragoslav Šćekić i ministar sporta Nikola Janović svečano su danas otvorili novu sportsku halu u Beranama.

Predsjednik Šćekić je istakao da danas, na Dan opštine, za naš grad se ispunjava stara želja, da imamo hram sporta dostojan Berana.

„Konačno imamo svoju višenamjensku sportsku dvoranu, a današnjim činom otvaranja dijelimo zadovoljstvo što još jedan novoizgrađeni objekat ostavljamo u trajno vlasništvo građanima“, kazao je.

U nastavku je iskoristio priliku da se zahvali svima onima koji su svojim entuzijazmom, naporom i radom dali svoj nemjerljiv doprinos današnjoj svečanosti.

„Posebno se zahvaljujem prethodnom predsjedniku Vlade, koji je uvažio naš zahtjev i razumio potrebu izgradnje hale, kao i sadašnjem , koji je, zajedno sa nama, nastavio realizaciju započetog projekta. I ne želim danas opterećivati ovaj skup realnim teškoćama koje su postojale u samoj fazi izrade i izgradnje, jer ovaj sadašnji trenutak dozvoljava samo osmijeh i zadovoljstvo uz konstataciju da se zajedničkim, dodatnim naporima uz postojanje čvrste volje mogu prevazići problemi bilo koje vrste“.

Na kraju je još jednom podvukao da je nova beranska dvorana zajednički uspjeh, investicija u bolju, ljepšu i zdraviju budućnost.

„Ona je već sada novi simbol našeg grada. Ovo je još jedna u nizu naših infrastrukturnih, sportskih pobjeda“.

Ministar Janović je u ime Vlade Crne Gore odao priznanje svima onima koji su u sportsku dvoranu koja se danas otvara, ugradili entuzijazam, želju i volju, da grad Berane dobije mjesto, koje će doprinijeti ne samo popularizaciji i promociji sporta i zdravih stilova života među građanima, naročito onim najmlađim, već će sigurno, pozitivno uticati i na razvoj sportskog turizma.

„Zahvaljujući ovoj dvorani, između ostalog, izmijeniće se i lice sjevera Crne Gore, jer će putevi domaćih i međunarodnih rukometnih, košarkaških i odbojkaških takmičenja, ubuduće voditi i u Berane“, konstatovao je.

„Izgradnja nove sportske dvorane, svjedoči i o pregalaštvu i upornosti svih onih koji su učestvovali u ovakvom jednom građevinskom poduhvatu. Ako se tome dodaju i brojni planirani prateći sadržaji, onda sa punim pravom možemo da poručimo da je grad Berane dobio svoj hram sporta, koji je vrijedilo čekati“, naglasio je ministar.

Podsjetimo, projekat izgradnje nove sportske hale započet 2008. godine i poslije višegodišnjeg zastoja realizovan je fazno u skladu sa dinamikom obezbjeđivanja finansijskih sredstava. Na površini od 5.350 m2 ima 1.528 mjesta za gledaoce. Uz postojeće prateće prostorije treba istaći da je vrijednost projekta 5.300.000 evra.

U okviru ceremonije otvaranja opštinski Sekretarijat za sport je organizovao sportske klubove iz Berana čiji su igrači igrali danas rekreativno utakmice, dok je u umjetničkom dijelu programa nastupila klapa „O Dive bel kanto“ sa dvije muzičke numere.

Nakon prigodnog programa, prijateljskom utakmicom rukometašica Crne Gore i Hrvatske (kadetkinje), u 18.00 sati, hala će biti i službeno otvorena.