Izložba likovnih radova i skulptura nastalih tokom pete likovne kolonije ,,Kaludra 2016″, svečano je otvorena u Spomen kući vojvode Gavra Vukovića, u organizaciji JU „Centar za kulturu“ Berane.

U ime Opštine Berane, koja je pored Ministarstva kulture Crne Gore, pokrovitelj kolonije, govorio je i izložbu zvanično proglasio otvorenom potpredsjednik dr Zoran Marsenić.

15211593_369708813370008_1173550056_nObraćajući se umjetnicima i gostima Marsenić je rekao ,,Još jednom ćemo zastati pred djelima umjetnika iz Crne Gore, Srbije i Rusije, koji stvaraju za naše oči djela koja održavaju, preobražavaju i domišljaju linije i boje, koje nas pozivaju na duhovnu avanturu trajanja za ljepotom. Ova likovna izložba jesu radovi nastali u inspirativnom planinskom ambijentu, gdje su se sastali i ove godine umjetnici različitih likovnih izraza, škola i rukopisa“.

Na ovoj petoj likovnoj koloniji ,,Kaludra 2016″ – stvaralo je devet umjetnika različitih senzibiliteta, što je uvećalo legat umjetničkih slika Centra za kulturu Berane.

Neki od umjetnika prisustvovali su svečanom otvaranju izložbe ,,Kaludra 2016″ – koja će biti stalna postavka u Spomen kući vojvode Gavra Vukovića.

print