U Spomen kući Vojvode Gavra Vukovića otvorena je izložba slika, crteža i skulptura likovnog umjetnika Šeka Šabotića pod nazivom „Geometrijska harmonija“. Postavku čine tridesetak ulja na platnu, crno – bijelih crteža, portreta i skulptura.

Šabotić je rođen u Petnjici. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Nikšiću na Pedagoškom odsjeku, na grupi za likovno vaspitanje. Živi i stvara u rodnom Bihoru.

 Prof. dr Aleksandar Ćilikov o djelu Šeka Šabotića kaže: „Nakon uvida u Šabotićevu biografiju i realizovana likovna ostvarenja, nameće se utisak da je riječ o specifičnoj „donkihotovskoj“ ličnosti, vrsnom poznavaocu brojnih likovnih tehnika i umijeća. S obzirom na evidentne umjetničke kvalitete, čini se da je u određenom smislu Šabotić nepravedno zapostavljen od strane aktuelne likovne kritike i nedovoljno medijski promovisan“.

Da tako ne bude potrudila se Slobodanka Ivanović, direktorka Centra za kulturu i Irvin Masličić, urednik likovnih programa organizacijom ove izložbe. Voditelj programa bila je Gorica Ćulafić, urednica kulturnih – umjetničkih  programa koja je, u ime organizatora,  otvorila ovu izložbu.

Izložba će biti otvorena u narednih 14 dana u periodu od 7 – 14 časova.