Prva samostalna izložba skulptura akademske vajarke Ine Martinović otvorena je proteklog vikenda u Galeriji Polimskog muzeja. Mlada umjetnica iz Podgorice predstavila se ljubiteljima beranske umjetnosti sa dvadeset skulptura rađenih različitim materijalima.

Izložbu je otvorio Novica Obradović, predsjednik SO Berane, dok je voditeljka programa bila Gorica Ćulafić, urednica kulturno – umjetničkih programa u Centru za kulturu koji je i organizator izložbe.

Slikar Luka Martinović, Inin otac, poklonio je dvije seriografije Moma Kapora Opštini Berane i Centru za kulturu. Pokloni su uručeni  Dragoslavu Šćekiću, predsjedniku opštine i Slobodanki Ivanović, direktorici pomenute ustanove.

Povodom Inine prve samostalne izložbe skulptura u Beranama, istoričar umjetnosti prof. dr Aleksandar Čilikov napisao je: „Izložba Ine Martinović nalik na neku vizuelnu odu pisanoj riječi, realizovana vještom obradom kamena, metala, drveta i poliastera, svjedoči o likovnom iskazu talentovanog umjetničkog personaliteta od koga crnogorska umjetnička kultura očekuje brojne kvalitetne projekte. U tom pogledu poželimo joj više, kako sama autorka u jednom eseju navodi, „vajanja sopstvenih misli“.

Ina Martinović je osnovne i specijalističke studije završila na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Dobitnica je nagrada za izuzetan uspjeh tokom studija i za najboljeg studenta tokom 2014/2105. godine na Faklutetu likovnih umjetnosti na Cetinju. Učestvavala je na brojnim kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama.

Svi  koji žele pogledati izložbu skulptura pomenute umjetnice, mogu to učiniti u narednih sedam dana.