U sklopu bogatog programa manifestacije ,, Beransko kulturno ljeto” , sinoć je u galeriji Polimskog muzeja otvorena izložba pod nazivom ,,Istraživanja, zaštita i valorizacija kulturnog nasleđa Polimlja, 20 godina“, autora Predraga Lutovca i Slobodana Obradovića. To je stručni tim Polimskog muzeja koji, uz konzervatora Miliju Pantovića, svojim radom i dostignućima godinama daje značajne doprinose kako ustanovi, tako i oblasti kojom se bave. Sinoć su, po prvi put, javnosti prezentovali rezultat svog dugogodišnjeg iscrpnog i posvećenog rada koji Polimski muzej , kao jednu od vodećih institucija razvoja kulture na sjeveru, iz godine u godinu gura naprijed. Javnosti su po prvi put prikazana njihova arheološka istraživanja kroz više etapa.

Na izložbi su govorili arheolog Predrag Lutovac, koji je i jedan od autora izložbe ,  a izložbu je otvorila direktorica Polimskog muzeja Violeta Folić . Program je vodila Jelena Bojović.

U uvodnom dijelu večeri nastupile su duo violina Tea Lekić i Amila Ašimović , učenice Umjetničke škole osnovnog i srednjeg muzičkog obrazovanja za talente ,,Andre Navara”.

Zainteresovani će moći da pogledaju izložbu narednih nekoliko mjeseci.