U spomen – kući Vojvode Gavra Vukovića, u srijedu 8. novembra 2017. godine je otvorena izložba fotografija Ruske državne informativne agencije „Rusija danas“( Russia Today), koju  su organizovali Ambasada Ruske Federacije u Crnoj Gori, Federalna agencija Ruske Federacije „Rossotrudničestvo“ i Opština Berane.

Tim povodom  u posjeti našoj Opštini su boravili prvi sekretar Ambasade Ruske Federacije u Crnoj Gori, g – din Aleksandar Belčenko i šef protokola Ambasade, g – đa Elizaveta Borisova, gdje ih je primio predsjednik Skupštine, Goran Kiković sa saradnicima. Razgovaralo se o daljem unapređenju odnosa i razvijanju međusobne saradnje, nakon čega su predstavnici Ambasade i Opštine, posjetili manastir Šudikovo.

Uz prisustvo velikog broja posjetilaca, izložbu je otvorio g – din Belčenko i tom prilikom  istakao da su prikazane rijetke fotografije od vremena SSSR do danas, fotografije koje prikazuju najvažnije etape: prvi dan Velikog otadžbinskog rata , 22 jun 1941, bitku za Moskvu, odbranu Sevastopolja, pad Berlina, paradu pobjede na Crvenom trgu, fotografije sovjetkih i ruskih državnika, prirodu, među kojima se nalaze i fotografije koje do sada nisu objavljivane. On je prenio zahvalnost Ambasade rukovodstvu Opštine Berane, Skupštini Opštine, Centru za kulturu i svima koji su učestvovali u pripremanju izložbe.

U ime Opštine Berane, prisutnima se obratila g – đa Vida Ivanović, odbornik u Skupštini opštine Berane. Ona je između ostalog navela da mi nastavljamo tradiciju naših predaka, kroz učvršćivanje prijateljstva i unapređenje kulturnih sadržaja i drugih vidova saradnje  sa ruskim regionima i institucijama kulture u skladu sa ustavnim i zakonskim ovlašćenjima.

Berane je prvi grad u Crnoj Gori u kojem je prikazana  ova izložba.

Na otvaranju izložbe su nastupili umjetnički rukovodilac etno grupe Sveti Evstatije, Marija Barjaktarović (klavir) i izvođači ruskih pjesama, sestre Jelena i Kosara Ristić.