Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i koordinator TIKE za našu zemlju Muhamed Unal, danas su obišli i zvanično otvorili park kod Lima u MZ Stari grad, čije je uređenje finansirala pomenuta Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju.

Otvoren uređeni park kod Lima u MZ Stari grad

Predsjednik opštine zahvalio se TIKI na uloženim sredstvima, odnosno što su prepoznali značaj ovog projekta. Posebnu zahvalnost je uputio turskoj ambasadorki na današnjoj posjeti Beranama.

Uređenje parka u samom centru grada značajno je prije svega za našu djecu, zbog sadržaja za njih, a onda i za sve građane Berana. Ovo je samo jedan u nizu pojekata koji Opština realizuje u saradnji sa Tikom, tako da sam siguran da će ih u budućnosti biti još više na korist svih građana Berana”, kazao je predsjednik Šćekić i pohvalio saradnju projektnog tima Opštine i pomenute turske agencije.

Otvoren uređeni park kod Lima u MZ Stari grad

Ambasadorka Turske, Songul Ozan je istakla da je realizacija ovog projekta potvrda dobre kontinuirane saradnje Opštine Berane i TIKE.

Ovo je još jedan uspješno realizovan projekat u Beranama, tako da je ovo samo nastavak dobre saradnje sa lokalnom upravom u ovom gradu„, kazala je ambasadorka.

Ona je čestitala Crnoj Gori i njenim građanima što smo postali prva država u Evropi koja se izborila sa koronavirusom, ističući da posle toga zelene površine dobijaju još veći značaj.

Koordinator TIKE, Muhamed Unal zahvalio se predsjedniku opštine i njegovom timu, kao i građanima Beranama, na zajednički sprovedenom projektu koji je dobio još veći značaj nakon završetka pandemije.

„Zadovoljni smo što smo na jednoj značajnoj lokaciji u centru grada, zajedno sa partnerima, realizovali ovaj projekat, u okviru kojeg je urađen novi sistem za navodnjavanje, rasvjeta, obnovljen je kompletan mobilijar (klupe i korpe za otpad), a napravljeno je i posebno igralište za djecu“, naglasio je Unal.

Otvoren uređeni park kod Lima u MZ Stari grad

Projekt menadžerka Maja Pešić podsjetila je da je Opština Berane aplicirala kod Turske razvojne agencije – TIKA za sredstva namijenjena za rekonstrukciju parka i ista su odobrena u iznosu od oko 50 hiljada eura, dok je dodatna sredstva obezbijedila lokalna samouprava.

U realizaciji projekta uređenja parka učestvovali su Agencija za izgradnju i razvoj, Komunalno preduzeće, Komunalna policija i preduzeće Vodovod i kanalizacija.