Šesti Međunarodni festival za djecu „Limsko srce 2019“ danas je svečano otvoren u sali Centra za kulturu. U organizaciji ove ustanove, a pod pokroviteljstvom Opštine Berane, festival će trajati do petka 18. oktobra.

U ime organizatora, festival je otvorila Gorica Ćulafić, urednica kulturno – umjetničkih programa u Centru za kulturu koja je istakla  da je cilj ovog festivala, čije je programe u proteklih pet godina vidjelo oko 10 hiljada učenika i predškolaca, njegovanje pozorišne kulture i publike, kao i edukacija, zabava i druženje.

Na otvaranju festivala nastupili su Staša Pešić, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ i pobjednica Opštinske smotre recitatora u kategoriji od prvog do petog razreda Matija Bojović, učenik Škole za osnovno muzičko obrazovanje, kao i mališani JPU „Radmila Nedić“ iz Berana.

Nakon otvaranja, najmlađa beranska publika, njihovi roditelji, vaspitači i učitelji imali su priliku da odgledaju predstavu „Doživljaji mačka Toše“ pozorišta iz Kragujevca koju su izveli  glumci Miloš Krstović i Dragan Kojović.

Program Međunarodnog festivala za djecu „Limsko srce 2019“ nastavlja se u 16 časova kada će popularni dječji glumac Radojica Stanković, poznatiji kao Šanta Panta, izvesti predstavu „Dječja prava i zabava“. Predstava je rađena po tekstu Tode Nikoletića, a govori o dječijim pravima, ljudskoj pažnji, bontonu i ljubavi.

Sjutra, sa početkom u 10 časova biće izvedena predstava „Književno veče“ dramskog studija Centra za kulturu iz Rožaja, a u 14 časova predstava „Škola znanja“ pozorišta „My Art“ iz Beograda.

Trećeg, završnog dana festivala, najmlađoj publici predstaviće se pozorište „Duka Jovanović“ iz Aleksinca sa predstavom „Autobiografija“ Branislava Nušića. Festival će zatvoriti predstava „Zaljubljeni vitez od Morače“, pozorišta MS iz Niša. Predstava je rađena po tekstu Velimira Ralevića, poznatog beranskog dječjeg pjesnika.

print