„Ukoliko se steknu uslovi, sedma zaredom manifestacija pod sloganom “Nikad ne odustati jer sve je moguće u životu”, koja je trebalo da se održi ove godine u organizaciji Opštine Berane i partnera, bila bi organizovana tokom proljeća sledeće godine, dok bi publika o novom terminu održavanja bila blagovremeno obaviještena“, kazao je resorni sekretar za kulturu Goran Folić.

Fotografija sa prošlogodišnjeg događaja

Opština Berane i Sekretarijat za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO obavještavaju građane i najširu javnost da se ove godine neće održati, sedma po redu, centralna manifestacija povodom obilježavanja Međunarodnog dana slijepih i slabovidih lica – Dana bijelog štapa, zbog povećanog zdravstvenog rizika usled pandemije KOVID-19 virusa.

„Tradicionalna manifestacija poetskog, književnog i muzičkog stvaralaštva slijepih i slabovidih lica sa prostora Crne Gore, pod sloganom “Nikad ne odustati jer sve je moguće u životu”, trebalo je da se ove godine održi sedmi put zaredom u našem gradu u  organizaciji Opštine Berane, Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Saveza slijepih Crne Gore, Paraolimpijskog komiteta Crne Gore i Opštinske organizacije slijepih“, kazao je resorni sekretar za kulturu Goran Folić.

Podsjetio je da su ranijih godina kroz inkluzivni karakter manifestacije slijepa i slabovida lica prezentovala svoje stvaralaštvo.

„Oni su kroz zajednički nastup sa učenicima nižih razreda Škole za osnovno muzičko obrazovanje iz Berana kreirali različite aspekte kulturnih dešavanja sa ciljem prevazilaženja  diskriminacije i marginalizacije slijepih i slabovidih građana u lokalnoj zajednici“, naveo je Folić i dodao:

„Ukoliko se steknu uslovi, manifestacija bi bila održana tokom proljeća sledeće godine, dok bi publika o novom terminu održavanja bila blagovremeno obaviještena“.

Na kraju je kazao da je sam projekat finansijski podržan od strane Ministarstva kulture, u okviru programa „Razvoj kulture na sjeveru“ u 2020. godini, za nove projekte i programe od značaja za ostvarivanje javnog interesa u kulturi.