Opština Berane i Sekretarijat za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu obavještavaju poljoprivredne proizvođače, građane i najširu javnost da ove godine neće biti organizovan drugi Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti, zbog povećanog zdravstvenog rizika usled pandemije KOVID-19 virusa.

Otkazan Međunarodni sajam poljoprivrede zbog koronavirusa
Fotografija sa prošlogodišnjeg sajma

Planirano je bilo da se ove godine održi drugi sajam, sa željom da postane tradicionalan, ali nažalost, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Beranama i Crnoj Gori, isti je morao biti otkazan„, kazao je sekretar Božo Premović.

Podsjetimo, Opština Berane je posredstvom resornog sekretarijata, a u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja, 5. i 6. oktobra 2019. godine, u novoj Sportskoj hali organizovala prvi Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti na kojem su učestvovali proizvođači iz svih krajeva Crne Gore i regiona.

Otkazan Međunarodni sajam poljoprivrede zbog koronavirusa
Fotografija sa prošlogodišnjeg sajma

„Na taj način, velikom broju posjetilaca i najširoj javnosti bili su predstavljeni kako lokalni, tako i istaknuti proizvođači poljoprivrednih proizvoda, hrane i pića iz Crne Gore i regiona“, podsjetio je Premović.

U sklopu sajma su promovisani tada svi one koji svojim radom, znanjem i umijećem doprinose razvoju crnogorske poljoprivrede.

„Učesnici prvog sajma su mogli na štandovima da izlože, predstave i prodaju svoje proizvode, kao i da omoguće posjetiocima da probaju i upoznaju se sa njihovim proizvodnim asortimanom, kazao je opštinski sekretar za poljoprivredu i istakao na kraju:

Iskreno se nadamo da ćemo sledeće godine biti u mogućnosti da organizujemo i realizujemo Međunarodni sajam poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti u Beranama, i opravdamo ulogu dobrog organizatora i domaćina„.