„Ovaj izuzetan rezultat koji ste postigli neka vam bude motiv i stimulans za nove uspjehe. Pokazali ste kako se igra za dres, klub i grad. Vi ste talentovani i vrijedni momci koje će upornost i kvalitetan rad dovesti do toga da jednog dana igrate za nacionalni tim“, kazao je predsjednik opštine ovom prilikom.

ofk berane prijem u opštini

Danas je predsjednik opštine Berane, Dragoslav Šćekić organizovao prijem za pionire OFK „Berane“ – osvajače Kupa Crne Gore.

Predsjednik Šćekić je istakao da je ovo značajan uspjeh mladih beranskih fudbalera koji su slavu kluba i grada pronijeli širom države.

„Moj jedini savjet vama, kao predsjednika opštine, vašeg sugrađanina i roditelja, jeste da budete disciplinovani i da vam škola i sport budu na prvom mjestu“, poručio je Šćekić ovim mladim momcima i podvukao da je talenat spoj odgovornosti i potreba ali da ga treba nadograđivati, a to je moguće jedino predanim radom.

ofk berane prijem u opštini

Beranski fudbal sa vama, kako je naveo dalje, ima svijetlu budućnost a Opština će uvijek biti tu da podrži i prepozna prave rezultate.

„Osvajanjem nacionalnog Kupa pokazali ste da je pravo vrijeme da fudbal u Beranama bude na visokom nivou, kao što mu i priliči“, naglasio je Šćekić i pohvalio rad uprave kluba, koju čine Marko Lalević, Boban Aković, Rade Bulić i Saša Rmuš – a koja je zaslužna za postignuti uspjeh mladih fudbalera.

ofk berane prijem u opštini

Lalević se u ime uprave OFK „Berane“ zahvalio predsjedniku opštine na prijemu i podsjetio da je njihov klub u ovoj sezoni, pored osvajanja Kupa države, igrao i u finalu za državnog prvaka, kao i da su prije toga treći put zaredom osvojili Prvenstvo i Kup Sjeverne regije.

„Naši pioniri su pobjedom nad podgoričkom Budućnošću u finalu Kupa, kao i kompletnom igrom tokom sezone pokazli da su zasluženo najbolja i najtrofejnija ekipa u državi“, podvukao je Lalević i objasnio da među pionirima OFK „Berane“ i FK „Berane“ ima minimum pet, ako ne i više, fudbalera koji mogu igrati za reprezentaciju Crne Gore.

„Naš fudbaler Riad Bralić je nedavno pozvan od strane selektora da igra za mladu reprezentaciju Crne Gore“, kazao je on i naveo jedan značajan podatak:

„OFK „Berane“ je u poslednjih trideset godina treća ekipa sa sjevera Crne Gore koja je osvojila pehar na državnom novou“, zaključio je.

Kapiten Andrija Račić se zahvalio na prijemu u ime svojih saigrača iz kluba.

Odlukom predsjednika Šćekića, klub je novčano nagrađen zbog ostvarenog uspjeha.

ofk berane prijem u opštini

Prijemu su prisustvovali Goran Folić, sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, Zoran Jojić, savjetnik predsjednika i Nikola Urošević, savjetnik za informisanje u Birou za odnose sa javnošću.