Saopštenje za javnost Savjeta Radio Berana:

„Obavještavamo javnost da je Viši sud u Bijelom Polju potvrdio presudu Osnovnog suda u Beranama da je bivši direktor Radio Berana M.Š. izvršio produženo krivično djelo zloupotrebe službenog položaja .
Bivši direktor je osuđen na uslovnu kaznu zatvora od tri mjeseca i obavezan da Radio Beranama plati 4.464,17 evra na ime utvrđenih zloupotreba, pod prijetnjom posledica prinudnog izvršenja.
Savjet Radio Berana ne želi da komentariše visinu kazne, ali moramo da izrazimo zadovoljstvo što je i na sudu potvrđeno da su se u četvorogodišnjem mandatu prethodnog Savjeta i direktora u Radio Beranama dešavale nezakonite radnje, koje su znatno doprinijele da se Radio Berane i danas nalazi u teškoj situaciji. Podsjećamo javnost da je nezavisna revizija dala negativan nalaz za poslovanje od 2013-2015, a da je prvi pozitivan nalaz dobijen za poslovanje u 2016., odnosno period u kome je sadašnja uprava vodila beranski javni servis.
Savjet Radio Berana se zaposlenima zahvaljuje na profesionalizmu koji pokazuju, kao i ličnom strpljenju i žrtvi koju podnose zbog teške situacije u kojoj se nalaze. Ovom presudom su dobili bar moralnu satisfakciju da su bili u pravu dok su godinama upozoravali na zloupotrebe koje su se dešavale u Radiju.
Uvjereni smo da će od ove godine, nakon potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa osnivačem doći i do boljih dana za zaposlene na materijalnom planu, posebno u smislu redovnosti isplate zarada i isplate zaostalih plata koje su u prethodne tri godine marljivim radom itekako zaradili.
Javnosti Berana, našim vjernim slušaocima i posjetiocima portala se takođe zahvaljujemo na podršci, uz obećanje da će naš program iz dana u dan biti sve bogatiji i da Radio ostaje prva adresa na kojoj će dobijati aktuelne i istinite informacije iz Berana.“