Opština Berane je i ove godine obezbijedila besplatne knjige za sve učenike od prvog do devetog razreda osnovnih škola sa područja naše opštine – za ukupno 3002 đaka. Danas su komplete udžbenika povodom početka školske 2020/2021. godine, uz poštovanje mjera NKT-a, predstavnici Opštine uručili prvacima, dok su starijim razredima zbog situacije sa koronavirusom knjige uručene ranije.

Osnovcima uručeni besplatni udžbenici

Opština Berane je sedmi put zaredom, posredstvom opštinskog Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti, obezbijedila besplatne udžbenike za osnovce sa područja naše opštine. Ovom aktivnošću lokalne uprave obuhvaćena su 3002 učenika, od prvog do devetog razreda, iz osam beranskih osnovnih škola, uključujući i učenike iz Škole za osnovno muzičko obrazovanje koji drugu godinu dobijaju besplatne knjige.

Predstavnici Opštine uručili su danas komplete udžbenika za 231 đaka prvaka povodom početka školske 2020/2021. godine, uz poštovanje mjera NKT-a, i poželjeli im srećan početak škole. Učenicima od drugog do devetog razreda besplatni udžbenici su podijeljeni ranije.

Osnovcima uručeni besplatni udžbenici

Predsjednik SO Berane Novica Obradović sa saradnicima posjetio je Osnovnu školu u Donjoj Ržanici, potpredsjednik opštine Marko Lalević OŠ „Radomir Mitrović“ u gradu, dok je glavni administrator opštine Miladin Tmušić bio u školi u selu Vinicka.

Osnovcima uručeni besplatni udžbenici

Oni su prvacima poželjeli puno uspjeha povodom početka školovanja, a prosvjetnim radnicima srećan početak nove školske godine.

Sekretari, direktori, rukovodioci i službenici Opštine Berane obišli su ostale osnovne škole, kao i njihova područna odjeljenja, sa teritorije opštine. Posjetili su i Muzičku školu.

Zbog pandemije koronavirusa školska godina je počela 1. oktobra, a ne 1. septembra.