Volonterski dostavni servis Opštine počinje sa radom u ponedeljak, 23. marta, od 09.00 časova i funkcionisaće sve dok bude aktuelna epidemiološka situacija. Dostava će se vršiti svakog dana izuzev nedjelje, ali će telefonski centar raditi za građane 24 sata dnevno. Brojevi telefona su 080 051 051 (besplatan broj) i 068 896 983 (broj mobilnog). Pravo na dostavu osnovnih životnih namirnica, ljekova i higijenskih sredstava imaju građani iz rizične grupe – samohrane osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici i nemoćne osobe.

Opština Berane organizuje dostavu osnovnih životnih namirnica, ljekova i higijenskih sredstava – građanima iz rizične grupe – samohranim osobama starijim od 65 godina, hroničnim bolesnicima i nemoćnim osobama.

Korisnici geronto programa i lica u stanju teške socijalne potrebe već su zbrinuti servisom OO Crveni krst.

Sistem pokriva teritoriju cijele opštine.

Akcija ima za cilj da osobe po kojih je koronavirus najveći rizik ostanu u svojim domovima, a da namirnice dobiju na efikasan i brz način.

Volonterski dostavni servis će funkcionisati sve dok bude aktuelna epidemiološka situacija.

Putem telefona, odnosno u mejlu za osobe oštećenog sluha (opstinaberane@t-com.me), treba reći ime i prezime, adresu, odnosno broj mobilnog telefona na koji mogu primiti poruku.

Akcija dostave hrane i ljekova na kućnu adresu se realizuje u skladu sa mjerama Vlade Crne Gore donijetim za sprečavanje virusa KOVID-19 i treba da obezbijedi da naši najstariji sugrađani, kao najosjetljivija kategorija stanovništva budu zaštićeni.

Telefonski centar će raditi za građane 24 sata.

Način funkcionisanja dostave:

  • Korisnici pozivaju telefonski centar u periodu od 09.00 do 19.00 časova, ostavljaju potrebne lične podatke i osobi u kol centru govore koje su im namirnice, odnosno ljekovi potrebni.
  • Porudžbine će biti dostavljane na kućnu adresu, 1 isporuka u 5 dana, u vrijednosti do 50 eura, za koju treba da spreme novac i predaju volonteru koji vrši isporuku.

Telefonski centar radi 24 časa za sve informacije.

TELEFONSKI CENTAR OPŠTINSKOG TIMA:

  • 080 051 051 (besplatan broj) i 068 896 983 (mobilni broj).

Od ponedeljka do petka oba broja su u funkciji, dok je subotom i nedeljom dostupan za pozive broj moblnog telefona!

Mejl je: opstinaberane@t-com.me.