Predsjednik parlamentarnog Odbora Miodrag Linta iznio je, na sastanku sa predsjednikom Šćekićem, svoje mišljenje u pravcu investiranja u beransku privredu rekavši da će po povratku u Beograd obaviti razgovore sa državnim vrhom Srbije kako bi ih upoznao sa mogućnostima i potencijalima sa kojima naša opština raspolaže.

tekst

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić primio je u svom kabinetu predsjednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu u Skupštini Srbije, gospodina Lintu koji je posjetio naš grad na poziv Episkopije Budimljansko – nikšićke, a povodom obilježavanja hramovne slave manastira Đurđevi stupovi.

Predsjednik je poželio dobrodošlicu gostu iz Srbije i izrazio zadovoljstvo njegovom posjetom  Beranama. Upoznao ga je tokom razgovora sa radom lokalne uprave, postignutim rezultatima i problemima sa kojima se suočava Opština.

tekst

Bilo je riječi o projektima koji su realizovani i koji će biti realizovani u našoj opštini, zatim o privrednim potencijalima, ali i o samoj privredi koja je uništena u periodu prije ove vlasti.

U nastavku je upoznao uvaženog gosta sa mogućnostima razvoja poljoprivrede, drvoprerade, proizvodnje energije, kao i sa povlasticama u Biznis zoni u pravcu pokretanja investicija i stvaranja uslova za nova radna mjesta.

Gospodin Linta je iskazao zadovoljstvo zbog posjete Opštini Berane i svoje domaćine upoznao sa funkcionisanjem Odbora i planovima koje ima Republika Srbija, u saradnji sa državama u regionu, a tiču se pomoći srpskom narodu bez obzira gdje se nalazi.

tekst

Susret je završen obilaskom hrama svetog Simeona Mirotočivog i upoznavanjem sa nivoom završenih radova u susret osveštanju hrama koje je planirano naredne godine.