Uklanjanjem divlje deponije u mjestu Gnionik, na putu Berane – Crni vrh, danas je uspješno realizovan prvi dio akcije „Očistimo divlje deponije“, koju su zajedničkim snagama pokrenula petorica rukovodilaca Opštine Berane.

Opštinski rukovodioci uklonili divlju deponiju u sklopu akcije "Očistimo grad"

Učešće u akciji uzeli su Ivan Radević – direktor Turističke organizacije Berane, Božo Premović – sekretar za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu, Bojan Radošević – sekretar za finansije i ekonomski razvoj, Mladen Stijović – pomoćnik sekretara za opštu upravu i društvene djelatnosti i Aleksandar Ojdanić – načelnik Komunalne policije.

Sekretar Premović je kazao da je ovo početak akcije koju sprovode u saradnji sa DOO „Komunalno“ Berane, uz apel da se više na ovom prostoru ne odlaže otpad.

Opštinski rukovodioci uklonili divlju deponiju u sklopu akcije "Očistimo grad"

„Ovom akcijom želimo da pošaljemo poruku da će lokalna uprava nastaviti i u narednom periodu da radi na polju zaštite i očuvanja životne sredine“, rekao je on i dodao:

„Pozivamo sve građane dobre volje, savjete mjesnih zajednica da se pridruže akciji, da zajedno očistimo grad od divljih deponija“.

Opštinski rukovodioci uklonili divlju deponiju u sklopu akcije "Očistimo grad"

Načelnik Komunalne policije je ponovio da će ova služba kažnjavati zbog nelegalnog odlaganja otpada na teritoriji opštine Berane .

Pozivamo građane da sve slučajeve nesavjesnog ponašanja pojedinaca ili pravnih lica prijave Komunalnoj policiji na broj telefona 051 233-355, ili pozivanjem kol centra Opštine Berane na besplatan broj 080 051-051, ili na broj mobilnog 068 896-983„, rekao je Ojdanić.

print