Predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac ugostio je organizatore nedavno održane prve Međunarodne Hidro avio regate ,,Montadria 2021“, direktora manifestacije Sinišu Bubanju i predsjednika Organizacionog odbora Dragišu Raičevića.

Prva međunarodna Hidro avio regata, koja je održana u periodu od 5. do 7. maja , jedna je od manifestacija koja se prvi put održala u Crnoj Gori a ujedno je obilježila 80 godina od poslednjeg leta Eskadrile pilota Hidro aviona sa teritorije Crne Gore. Manifestacija je započeta u Porto Montenegru preletom regate s Aerodruma Tivat iznad porta, gdje je ujedno bila i prva hidro avio baza na prostoru Arsenala, a sada kompleksa Porto Montenegra. Dio manifestacije održan je i na beranskom aerodromu.

Predsjedniku Bogavcu organizatori su uručili zahvalnicu i maketu – Zlatni avion kao znak zahvalnosti za pomoć u organizaciji Hidro avio regate ,,Montadria 2021“.

Prijemu su prisustvovali i potpredsjednik Opštine Darko Stojanović, načelnik Službe za zajedničke poslove Danko Martinović i savjetnik za informisanje u Službi predsjednika Stefan Novović.