Opština Berane je završila asfaltiranje puta u MZ Zagorje u okviru IFAD projekta. Završne radove je obišao predsjednik opštine Dragoslav Šćekić sa saradnicima.

Opština završila asfaltiranje puta u Zagorju, radove obišao predsjednik Šćekić

U pitanju je putni pravac, u dužini od 1.900 metara, koji povezuje selo Zagorje i prigradsko naselje Donje Luge, i kojim se mještanima toga sela skraćuje put do grada za pet kilometara.

„Asfaltiranjem ovog puta rešava se značajno pitanje za mještane ovog sela. Opština Berane će nastaviti kroz IFAD projekat, a i preko opštinske Agencije za izgradnju i razvoj, sa unapređenjem putne infrastrukture i na drugim ruralnim područjima“, kazao je predsjednik Šćekić.

Opština završila asfaltiranje puta u Zagorju, radove obišao predsjednik Šćekić

Mještani sela na čelu sa predsjednikom MZ Zagorje Radovanom Lutovcem zahvalili su se predsjedniku opštine i ponovili da u poslednjih 50 godina nije toliko urađeno u ovom selu, koliko je za protekle četiri godine.

Ove godine će u okviru pomenutog projekta biti asfaltirano sedam putnih pravaca u šest sela opštine Berane ukupne dužine 5.040 metara i izgrađen jedan vodovod u selu Petnjik, kazao je ranije za nas sajt koordinatir IFAD prijekta u ime Opštine Milutin Mićović.

Prošle godine je asfaltirano pet kilometara puteva na ruralnom području i kompletna sanacija i rekonstrukcija vodovoda u selu Zagorje.

Opština završila asfaltiranje puta u Zagorju, radove obišao predsjednik Šćekić

Radove su obišli, pored predsjednika Šćekića i koordinatora Mićovića, potpredsjednik opštine Rade Kljajić, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Miro Vešović, direktor Vodovoda i kanalizacije Vuko Todorović, pomoćnik u opštinskoj Direkciji za imovinu Aleksandar Mijović i savjetnica za mjesne zajednice Milica Račić.