U okviru IFAD projekta, uz učešće Opštine Berane, počeli su radovi na asfaltiranju putnih pravaca na ruralnom području naše opštine.

Opština unapređuje ruralnu infrastrukturu: U toku asfaltiranje puta u MZ Zagorje (VIDEO)

U toku su radovi na asfaltiranju puta u selu Zagorje, u dužini od 1.900 metara . U pitanju je putni pravac koji povezuje selo Zagorje i prigradsko naselje Donje Luge. Zvršetkom radova mještanima će biti skraćen put prema gradu za 5 kilometara“, kazao je koordinator projekta u ime Opštine Berane, Milutin Mićović za RTCG.

Opština unapređuje ruralnu infrastrukturu: U toku asfaltiranje puta u MZ Zagorje

Naglasio je da će ove godine biti u okviru navedenog projekta biti asfaltirano sedam putnih pravaca u šest sela opštine Berane ukupne dužine 5.040 metara i izgrađen jedan vodovod u selu Petnjik.  Ukupna vrijednost radova je 323.916,89 evra od kojih je učešće Opštine Berane 25,51%, odnosno 82.261,18 evra a ostatak se finansira iz IFAD projekta.

Opština unapređuje ruralnu infrastrukturu: U toku asfaltiranje puta u MZ Zagorje

„Ove godine je Opštini Berane odobreno 7 putnih i jedna vodovodna aplikacija. Osim puta u MZ Zagorje, gdje su radovi u toku, biće urađen kružni put u dužini od 640 metara u MZ Dapsiće, putni pravac Škola – Kićan 400 metara u MZ Petnjik, putni pravac Brdo Trifunovića – Mihajlovići 500 metara i putni pravac Zagrađe – Labovići 560 metara u selu Zagrađe MZ Polica, putni pravac Jojovići 500 metara i putni pravac Kačmor – Crkva 540 metara u MZ Štitari“, rekao je Mićović.

Opština unapređuje ruralnu infrastrukturu: U toku asfaltiranje puta u MZ Zagorje

U ime mještana Zagorja, Opštini Berane se zahvalio predsjednik mjesne zajednice Radovan Lutovac.

Dugujemo veliku zahvalnost lokalnoj upravi na čelu sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem jer ovo je još jedan u nizu infrastrukturnih projekata koji se realizuje u MZ Zagorje. U poslednjih 50 godina nije toliko urađeno na tom polju koliko je za protekle četiri godine. Ranije smo dobili novi put za planinu, novi vodovod, zatim putni pravac koji spaja sedam sela“, kazao je Lutovac.

Opština unapređuje ruralnu infrastrukturu: U toku asfaltiranje puta u MZ Zagorje

Radove su obišli potpredsjednik opštine Berane Rade Kljajić, načelnik Službe zaštite i spasavanja Tihomir Bogavac, odbornice u lokalnom parlamentu Jelena Božović i Mira Pauonović, pomoćnica u Sekretarijatu za projekte i investicije Maja Pešić i šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević.

Video:

Opština Berane nastavlja sa asfaltiranjem seoskih puteva (VIDEO)

Gepostet von Opština Berane – Opština Berane am Samstag, 29. August 2020

Galerija: