U subotu, 19. septembra, sa početkom u 9 sati organizuje se čišćenje obale Lima, ispod talumskog mosta, u blizini naselja Hareme, najavio je opštinski sekretar za za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i zaštitu životne sredine Miloš Kastratović.

NVO ,,Zero Waste Montenegro“, u saradnji sa NVO ,,Naša Akcija“, i partnerstvu sa Delegacijom EU u Crnoj Gori, EU Info Centrom, asocijacijom „BeMED“ i fondacijom Princa drugog od Monaka, četvrtu godinu zaredom organizuje aktivnosti povodom Međunarodnog dana čišćenja obala u Crnoj Gori.

Opština Berane, Sekretarijat za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i zaštitu životne sredine i DOO ,,Komunalno Berane će dati svoj doprinos u realizaciji ove akcije.

U subotu, 19. septembra, sa početkom u 9 sati organizuje se čišćenje obale Lima, ispod talumskog mosta, u blizini naselja Hareme.

„Naglašavamo da će se prilikom čišćenja pratiti i poštovati preporučene epidemiološke mjere Instituta za javno zdravlje CG i NKT-a, kao i posebne mjere u vezi zaštite od Kovid-19, a o kojima u će sve učesnike i učesnice uputiti koordinatorka NVO ,,Zero Waste Montenegro“ za Berane, Katarina Vujović.

Na ovaj način želimo da damo doprinos očuvanju rijeke Lim i njenog ekosistema. Šaljemo poruku svim građankama i građanima da ne bacaju komunalni i drugi otpad na obalu rijeke Lim. Samo zajedničkim snagama mozemo da unaprijedimo stanje naših rijeka. Čista životna sredina je preduslov za kvalitetan život svih nas“, kazao je Miloš Kastratović, sekretar za komunalno-stambene poslove, saobraćaj i zaštitu životne sredine Opštine Berane.