U organizaciji beranskog Društva dobrovoljnih davalaca krvi tokom vikenda je sprovedena akcija dobrovoljnog davalaštva i tom prilikom je sakupljeno preko dvadeset jedinica najdragocjenije tečnosti.

Predsjednica Upravnog odbora ovog Društva, Lidija Lekić kazala je da se sve preko deset jedinica krvi u nekoj akciji smatra uspješnim.

„Mi smo izuzetno zadovoljni današnjom akcijom. Obišli su nas i predstavnici Opštine Berane i obećali pomoć u prevazilaženju problema, nakon što su nam obijene prostorije“ – kazala je Lekić i podsjetila da im je tom prilikom uništen kompletan inventar i ukradena sva priznanja, među kojima i oko trideset pojedinačnih zlatnih plaketa.

Učešće u ovoj akciji humanog karaktera, uzeo je i Goran Folić, opštinski sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO, koji je dobrovoljno dao krv.

„Uvijek ću se rado odazvati ovakvim akcijama jer davanje krvi je čin humanosti i solidarnosti sa onima koji su u nevolji. Važno je znati da svaka data jedinica krvi može spasiti nečiji život, te da se i mi samo možemo naći u takvoj situaciji“, kazao je Folić.

Nakon uspješno sporevedene akcije nastavljeno je druženje učesnika u prostorijama Crvenog krsta u Beranama.

Društvo dobrovoljnih davalaca krvi jedna je od najbrojnijih organizacija u Beranama, sa oko petsto redovnih članova i još toliko onih koji se javljaju po potrebi.

Ova asocijacija je dobitnik nagrade 13. jul, kao i najvišeg opštinskog priznanja u Beranama, nagrade, 21. jul.