Kroz projekat izgradnje regionalne stočne pijace u Beranama, čiji su radovi privedeni kraju, Opština Berane je obezbijedila sredstva za kupovinu dvije vage za mjerenje stoke, u iznosu od 3500 evra, i na taj način završila sve svoje obaveze, saopštio je menadžer Opštine Berane Vladimir Đaković.

Opština obezbijedila vage za stočnu pijacu, čeka se tehnički prijem pa otvaranje objekta

Dodao je da se očekuje da Uprava javnih radova i izvođač završe svoj dio posla narednih dana, nakon čega će stočna pijaca biti otvorena.

„Očekuje se da će u narednim danima Institut za istraživanje u oblasti zaštite na radu, koji je određen za vršioca tehničkog prijema, dati pozitivnu ocjenu na kompletne radove na stočnoj pijaci. Nakon što bude izvršen tehnički prijem radova, stočna pijaca će biti predata na upravljanje našem Komunalnom preduzeću“, kazao je Đaković.

Opština obezbijedila vage za stočnu pijacu, čeka se tehnički prijem pa otvaranje objekta

Podsjetimo, radi unapređivanja poljoprivrede, kroz modernizaciju infrastrukture, krenulo se sa izgradnjom regionalne stočne pijace, za šest opština Sjevernog regiona, u Beranama. Urađeno je to sa ciljem jačanja stočarske proizvodnje i proizvodnje zdrave hrane u čitavom regionu. Tako je Berane kao regionalni centar dobilo uređen i opremljen prostor za kupoprodaju stoke, sa svim potrebnim sadržajima, od modernih boksova i parkinga do vage za mjerenje stoke i drugog neophodnog mobilijara.