Danas je završeno asfaltiranje puta u mjesnoj zajednici Dapsiće u dužini od 640 metara, a u toku je asfaltiranje puta u MZ Petnjik dužine 400 metara. Kako je planirano, radovi će biti okončani do sjutra. Zaključno sa subotom biće završeno asfaltiranje još dva putna pravca na Polici, tako da će ove nedelje biti asfaltirano ukupno 2150 metara.

Opština nastavila asfaltiranje seoskih puteva, radove obišao predsjednik Šćekić

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, koji je sa saradnicima obišao radove u Petnjiku danas, saopštio je da je lokalna uprava i ove godine u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), nastavila sa ulaganjem značajnih sredstava u razvoj ruralne infrastrukture u našoj opštini.

Ukupna dužina puteva koje Opština Berane asfaltira na seoskom području, u okviru projekta IFAD, je preko pet kilometara. Na taj način, doprinijećemo daljem razvoju poljoprivrede i unapređenju kvaliteta života u Beranama”, kazao je predsjednik Šćekić.

Opština nastavila asfaltiranje seoskih puteva, radove obišao predsjednik Šćekić

Projekt menadžer Milutin Mićović podsjetio je da IFAD u projektima učestvuje sa 75 odsto sredstava, dok preostalih 25 odsto obezbjeđuje Opština Berane i najavio nove radove.

Zaključno sa subotom, završićemo asfaltiranje još dva putna pravca i to u MZ Polica – selo Zagrađe, tako da će ove nedelje biti asfaltirano 2150 metara„, rekao je Mićović.

Opština nastavila asfaltiranje seoskih puteva, radove obišao predsjednik Šćekić

Podsjetimo, zahvaljujući IFAD projektu, Opštini Berane je odobreno osam aplikacija od čega je već završeno asfaltiranje puteva u Zagorju i Dapsićima.

Osim gore pomenuta dva putna pravca u selu Zagrađe koji će biti asfaltirani do subote, slijedi asfaltiranje puteva u selu Štitari dužine 500 i 540 metara u selu Bubanje. Biće završen i vodovod u selu Petnjik.

Lokalna uprava na kraju poziva građane da budu dio ambijenta unapređenja i razvoja naše opštine, tako što će čuvati svoju okolinu.