„Opština Berane najoštrije osuđuje prebijanje Igora Tomkića, našeg sugrađanina, i poziva sve nadležne organe da odgovaraju oni koji su ovo djelo napravili, kao i da se utvrde sve prethodne činjenice koje su dovele do toga. Ujedno, javno pozivamo da se utvrdi zbog čega porodici Tomkić nije pružena adekvatna zaštita u prethodnom periodu, ako se uzme činjenica da su i ranije bio meta napada.

Na žalost, pomenuti događaj ne predstavlja izolovan slučaj u našem gradu, i ne želimo da ga bilo ko doživljava kao nacionalistički ispad. Podsjećamo da je Berane bilo i ostalo harmoničan, multietičan grad i to smo dokazali i u ranijim, mnogo težim vremenima, kada su vrata ovoga grada bila otvorena za raseljena lica svih nacionalnosti. U tom pravcu ne želimo da bilo ko Berane predstavlja kao sredinu netrpeljivosti, netolerancije ili loših međunacionalnih odnosa. Takvu vrstu optužbe, ma od koga dolazila, sa indignacijom odbacujemo, i doživljavamo kao smišljenu, zlonamjernu činjenicu, uz očigledno skrivanje suštinskih problema.

Ono što je simptomatično jeste da je naš sugrađanin i ranije prijavljivao da su njemu prijetili, i na žalost, organi koji su dužni da mu garantuju bezbjednost su bili i u obavezi da to učine.  Sa svim ovim činjenicama, bio je upoznat i predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, koji je bio u komunikaciji sa Igorom Tomkićem, i u toku sa njegovim problemom.

I na samom kraju želimo da pošaljemo poruku da je Berane bilo i ostalo nacionalno tolerantan grad, otvoren za sve dobronamjerne ljude. Ali ovaj slučaj, zatim slučaj sa djevojčicom koji je potresao cijeli grad odslikava dijelom i stanje u kojem se trenutno nalazi društvo, i što je još gore šalje poruku da kriminal, nasilje, prodaja i konzumiranje droge, nošenje vatrenog oružja još uvijek predstavljaju veliki problem za naš grad, ali i državu u cjelini. Isto tako, pozivamo bezbjedonosne organe da ovakvi i slični nemili događaji ne budu vezani za ime naših Berana, kao što vas podsjećamo da je svojevremeno i prvi čovjek ovoga grada bio meta nasilnika i huligana. Svako treba da odgovara za činjenje ili nečinjenje. Porodica Tomkić, kao i svaka druga društveno odgovorna familija, mora da uživa svu bezbjednost ovoga grada i ove države. Bezbjednost građana mora biti  interes svih nas, kako lokalne uprave, tako i državnih organa, jer samo bezbjedan i miran grad je garant dobrih međuljudskih i svakih drugih odnosa.

Opština Berane još jednom poziva Upravu policije, tužilaštvo i sudske organe da, u skladu sa zakonskim ovlašćenjima, do kraja ispitaju ovaj slučaj“, stoji u saopštenju za javnost Biroa sa odnose sa javnošću Opštine Berane.