Izbor najboljih je obavila Komisija koja je obilazila teren, dok je nagrade uručio predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

Opština nagradila najbolje poljoprivrednike

Opština Berane danas je proglasila 9 najboljih proizvođača iz oblasti poljoprivrede za 2020. godinu.

Nagrade najuspješnijim poljoprivrednicima uručio je predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić, u prisustvu sekretara poljoprivrede, turizma i vodoprivrede Opštine Berane Boža Premovića i njegovog pomoćnika Milutina Mićovića, koji je bio i predsjednik Komisije za izbor uglednih proizvođača u poljoprivrednoj proizvodnji za 2020. godinu.

Opština nagradila najbolje poljoprivrednike

Tako je za oblast stočarstva nagradu dobio Bogdan Boričić iz sela Dragosava, za ratarstvo Dragiša Đurišić iz sela Babino, za plasteničku proizvodnju Ivan Šćekić iz sela Štitari, voćarstvo Milorad Bubanja iz sela Bubanje, najbolji pčelar je Dalibor Ćorović iz sela Štitari, za proizvodnju bobičastog voća malinar Aleksandar Korać iz sela Crljevine, za organsku proizvodnju Slavko Dabetić iz sela Vinicka. Za seosko domaćinstvo nagradu je dobio Željko Senić, katun Suvodo, a za najuglednije poljoprivredno gazdinstvo proglašeno je gazdinstvo Vukana Šćekić iz sela Štitari.

Opština nagradila najbolje poljoprivrednike

Predsjednik opštine je čestitao poljoprivrednicima na postignutim rezultatima i poželio im da i u narednom periodu svojim radom i uspjesima nastave da na brojnim sajmovima promovišu svoj grad.

Izbor najboljih je obavila Komisija koja je obilazila teren, a u čijem sastavu su, pored pomenutog Mićovića, bili Ilija Marković i Dejan Martinović.

Opština nagradila najbolje poljoprivrednike

Na osnovu utvrđenog stanja na terenu, kao i dostavljenih predloga, Komisija je obavila izbor najuspješnijih poljoprivrednih proizvođača sa područja opštine Berane.