Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić ugostio je danas Zorana Radojičića, predsjednika Rukometnog saveza Crne Gore, Emira Bešliju, generalnog sekretara RSCG i  prof. Dobrislava Vujovića, predsjednika Udruženja rukometnih trenera.

Povod posjete bio je vraćanje beranskog rukometa na mjesto koje mu pripada, kao i buduća saradnja Rukometnog saveza Crne Gore i Opštine Berane.

Predsjednik Saveza Zoran Radojičić upoznao je predsjednika o trenutnim aktivnostima Saveza, koje najvećim dijelom proističu iz nedavno donešenog dokumenta Saveza ,,Strategija razvoja rukometa u Crnoj Gori 2016-2024“. Kako je kazao, cilj Saveza je da kroz projekte, ali i na druge načine, edukuje sportske radnike u rukometu, mlade igrače, kao i djecu koja vole ovaj sport. Od velikog značaja za rukometnu reprezentaciju i rukomet uopšte predstavlja stvaranje rukometnih centara u  Beranama, Nikšiću i Pljevljima, kazao je Radojičić.

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić zahvalio se predstavnicima Saveza na posjeti, podržao ideju o vraćanju beranskog rukometa na mjesto koje mu pripada i naglasio da će se otvaranjem nove sportske dvorane beranski sport, pa tako i rukomet, brže i jače razvijati. Opština Berane, prema riječima predsjednika, pružiće punu podršku Savezu, u cilju razvoja rukometa, stvaranja mladih igrača, koji će predstavljati jak potencijal za sastav reprezentacije.

Sekretar Zoran Jojić upoznao je predstavnike Saveza o trenutnoj situaciji sa rukometnim klubovima u Beranama, kao i o akcijama koje Opština u saradnji sa školama sprovodi na razvoju školskog sporta.

Sastanku je prisistvovao i bivši rukometaš i sportski direktor Rukometnog kluba Berane Veselin Mujović.