U okviru projekta „Akcioni dan“, Unija srednjoškolaca Crne Gore je, u saradnji sa Komunalnim preduzećem, organizovala akciju čišćenja aerodromske piste, dok je Opština obezbijedila volonterski rad za deset učenika u dvije ustanove čiji je ona osnivač. Ovim povodom je, lokalnoj upravi, uručena i zahvalnica za učešće u akciji.

tekst

Volonteri Unije, njih 20-tak, i radnici Komunalnog sakupili su preko 40 vreća od 120 litara različitog otpada i očistili veći dio pomenutog prostora.

tekst

Doprinos pomenutoj akciji pružila je i Opština Berane tako što je za deset učenika, njih pet iz SSŠ „Vukadin Vukadinović“ i pet iz Gimnazije „Panto Mališić“, obezbijedila volontiranje u Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju i Sportskom centru.

tekst

Pomenuti projekat, tokom kojeg učenici rade u državnom i privatnom sektoru, omogućava učenicima da steknu praktična znanja koja će im pomoći da se opredijele za buduća zanimanja.

„Učenici će za svoj rad dobiti dnevnicu od deset eura, koja će biti raspoređena u poseban fond iz kojeg će se kasnije finansrati projekti učeničkih parlamenata“, saopšteno je iz Unije srednjoškolaca koja je, Opštini Berane, uručila zahvalnicu za učešće u volonterskoj akciji.

tekst
tekst
tekst
tekst