Opština Berane će odmah pomoći izgradnju vodovoda na Lokvama, dok će, kada je u pitanju asfaltiranje puta od Hotela „Lokve“ do žičare, potražiti način da izađe u susret zahtjevima, kako bi, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogla i u tom dijelu u narednom periodu, kazao je predsjednik Opštine Berane Tihomir Bogavac na današnjem sastanku sa jednim od vlasnika skijališta i hotela „Lokve“ Dejanom Guberinićem, kao i vlasnicima ugostiteljskih objekata „Skrivena“ i „Vučji dah“, koji se nalaze u okviru ski-centra, Dragišom Vulićem i Zoranom Tmušićem.

„Čim nam bude dostavljen projekat za izgradnju vodovoda, započećemo sa aktivnostima na njegovoj realizaciji“, kazao je predsjednik Bogavac, podsjećajući da je skijalište Lokve od izuzetnog značaja za Opštinu Berane.

Kada su u pitanju radovi na asfaltiranju puta u dužini od 1.550 metara, predsjednik je kazao da je u pitanju velika investicija, ali da je lokalna samouprava zainteresovana da pomogne.

„Već izvjesno vrijeme postoji problem sa nedostatkom asfalta, te upravo iz tog razloga čekaju na rekonstrukciju i određene priritetne dionice u gradskom jezgru. Sa druge strane, zbog situacije sa koronavirusom, dodatno je otežano funkcionisanje lokalne uprave. Ono što možemo da uradimo u ovom trenutku jeste sanacija puta na Lokvama, što smo posredstvom naše Agencije za izgradnju i razvoj radili i ranijih godina, dok radovi na asfaltiranju mogu biti realizovani u narednom periodu“, rekao je predsjednik.

Jedan od vlasnika skijališta i hotela „Lokve“ i vlasnici ugostiteljskih objekata „Skrivena“ i „Vučji dahna Lokvama kazali su na sastanku da očekuju veću pomoć države u narednom periodu, kao i da je ovaj ski-centar od strane ranije vlasti na nivou države bio nepravedno zapostavljen.

Podsjećaju da su ove sezone imali veliki  broj posjetilaca i da su, što se posjete tiče, više nego zadovoljni, ali da to, uz podršku države, može biti još mnogo bolje.

„Da bi uspješno dočekali ljetnju sezonu i odgovorili potrebama turista potrebna nam je pomoć u vidu izgradnje vodovoda i bolje putne infrastrukture“, istakli su oni i zahvalili se Opštini što angažovanjem svoje Agencije za izgradnju i razvoj pomaže godinama u sanaciji puta.

Sastanku su prisustvovali pomoćnik u Sekretarijatu za opštu upravu i društvene djelatnosti Mladen Stijović i šef Biroa za odnose sa javnošću Nikola Urošević.

Podsjetimo, ski-centar “Lokve”, jedan od najstarijih ski-centara u Crnoj Gori, sa istoimenim hotelom, nalazi se na planini Cmiljevici, na nadmorskoj visini od 1350 do 1700 metara, i mogućnošću širenja prema višim vrhovima. Hotel je lociran odmah pored magistralnog puta za Rožaje, na četrnaestom kilometru od Berana.