Informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da se vijore samo trobojke u Beranama u susret 13. julu Danu državnosti apsolutno su netačne i plod su zle namjere i nastavak stvaranja podjela.

Opština Berane poštuje Zakon o državnim simbolima i Danu državnosti (VIDEO)

Opština Berane je u susret Danu državnosti 13. julu, saglasno odredbama zakona, istakla zastave Crne Gore na zgradi Opštine i na institucijama čiji je ona osnivač.

Informacije koje su se pojavile u pojedinim medijima da se vijore samo trobojke u Beranama su apsolutno netačne i plod su zle namjere i nastavak stvaranja podjela, jer se na zvaničnim stranicama Opštine Berane na društvenim mrežama može vidjeti da su postavljene na različitim lokacijama u Beranama državne zastave, zastava – trobojka i krstaš barjak.

Napominjemo, trobojka – zastava i krstaš barjak predstavljaju istorijske simbole Crne Gore i uživaju istu zaštitu kao i državna zastava utvrđena zakonom.

VIDEO Crnogorske zastave visoko vijore u susret 13. julu Danu državnosti

Gepostet von Opština Berane – Opština Berane am Samstag, 11. Juli 2020

Oni koji imaju problem sa trobojkom kao istorijskom zastavom države Crne Gore, očito ne poznaju istoriju svoje zemlje ili imaju zlu namjeru da namjernim manipulacijama simbolima ove zemlje stvaraju vještačke društvene podjele.

Podsjećamo, Crna Gora je sa ovim istorijskim simbolima na Berlinskom kongresu 13. jula 1878. godine ostvarila nezavisnost i međunarodno priznanje, a pod trobojkom je podignut opštenarodni ustanak u Crnoj Gori protiv fašističkog okupatora 13. jula 1941. godine.

Crna Gora je naša država, a Berane kao centar Sjevernog regiona naše države, poštuje važeće zakone, državne simbole i praznike.

Berane voli svoju državu i ne da za pravo nikome da to dovodi u pitanje, i kao i do sada nastavićemo da radimo na prevazilaženju vještačkih podjela koje proizvode oni kojima nije cilj građanski sklad i napredak Crne Gore.