Opština Berane se uključila u prvi crnogorski Teleton na kom će se prikupiti novac za liječenje djece oboljele od karcinoma. Na Teletonu će učestvovati gotovo 100 poznatih ličnosti – glumci, pjevači, sportisti, TV lica, kao i predstavnici kompanija i institucija  koje djeluju na teritoriji Crne Gore.

RTCG, 777, Atlas, Vijesti, Pink i Prva, istovremeno će prenositi Teleton na svojim kanalima RTCG, 777, Atlas, Vijesti, Pink i Prva, istovremeno će prenositi Teleton na svojim kanalima.

Oni će se javljati na donatorski broj 1511 i razgovarati sa svima koji budu pozivali. Razgovori su ograničeni na dva minuta, pa će građani na taj način donirati po dva evra. Osim pozivom ka broju 1511, građani mogu donirati 1 evro slanjem poruke sadržine 5 na 14543.
Inicijativu je pokrenulo šest televizija, a organizatori poručuju da je poziv otvoren svim medijima.
Broj će u toku trajanja Teletona biti aktivan za pozive iz fiksne i mobilne mreže Telekoma, a biće otvoren i za pozive iz drugih mreža u Crnoj Gori.
Telekom je obezbijedio humanitarni broj 1511 za potrebe prvog crnogorskog Teletona, a pozivi se tarifiraju po cijeni od euro za svaki započeti minut. Telekom ne naplaćuje proviziju, a donatorska linija je oslobođena PDV-a.
Osim pozivom ka broju 1511, korisnici mogu dati doprinos i slanjem poruke sadržine 5 na 14543.
„Ovu liniju, Telekom je ranije pokrenuo u saradnji sa Fondacijom ‘Budi human’, za pomoć građanima Crne Gore kojima su potrebna sredstva za liječenje, a koja nijesu u mogućnosti ostvariti kroz redovan zdrastveni sistem. Riječ je o projektu koji je dobio podršku u okviru Telekomove inicijative ‘Za svako dobro’ i koji je zamišljen kao platforma za povezivanje donatora i građana kojima je pomoć potrebna“, saopštili su organizatori
Novac kojim će upravljati fondacija “Budi human” ne može se uplaćivati na račune fizičkih lica.
Organizatori Teletona su saopštili da se u Crnoj Gori godišnje dijagnostifikuje karcinom kod 15 do 20 djece. Djeci je potrebna naša pomoć jer liječenje često nije moguće u Crnoj Gori, ali ni u klinikama regiona.

print