Opština Berane četvrtu godinu zaredom organizovala je, u saradnji sa školama, svečanost povodom dodjele nagrada za oko 170 najboljih učenika osnovnih i srednjih škola.

Među nagrađenima su đaci generacije, dobitnici diplome Luča, zatim učenici koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima u zemlji i inostranstvu, uključujući i najbolje iz Niže muzičke škole u Beranama.

„Svojim ste radom, zalaganjem i postignutim rezultatima dali obavezu da i ove godine organizujemo dan posvećen vašim uspjesima, svečanost posvećenu promociji znanja“, kazao je u obraćanju prisutnima predsjednik opštine Dragoslav Šćekić.

„Dodjela priznanja i nagrada najuspješnijim učenicima jedna je od najboljih stvari koju je Opština Berane mogla napraviti. Naši učenici imaju pravo da budu nagrađeni za znanje. Učenici su naš ponos“, naglasio je on.

Predsjednik Šćekić je istakao da će lokalna samouprava nastaviti da radi na stvaranju uslova, koliko je to u njenoj moći, da se uradi  sve ono što ima svrhu boljeg obrazovnog procesa.

„Današnji događaj dokaz je da uspjesi naših najboljih učenika nisu nezapaženi i da će i ubuduće imati podršku Opštine Berane pri svakom novom ostvarenom rezultatu“, zaključio je na kraju.

Pored predsjednika opštine, nagrade učenicima su uručili predsjednik SO Berane Novica Obradović, menadžer Darko Stojanović, sekretar za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Zoran Jojić i direktorica Polimskog muzeja Violeta Folić.

Živko Šekularac, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“, zahvalio se u ime školskih kolektiva i nagrađenih učenika Opštini Berane i predsjedniku Šćekiću na već tradicionalnom organizovanju svečanosti dodjele nagrada najboljim učenicima.

Lokalna uprava je za dobitnike diplome Luča 1 iz srednjih škola, đake generacije i učenike koji su postigli uspjehe na takmičenjima, obezbijedila novčane nagrade i knjige, dok su ostali dobili knjige.

U umjetničkom dijelu programa nastupio je trio violina, koji čine Marija Nedić, Tea Lekić i Amila Ašimović, pod dirigentskom palicom pofesorice Dragane Popović, i Anja Boričić, učenica devetog razreda Osnovne škole „Vukašin Radunović“ koja je osvojila prvo mjesto na Opštinskoj smotri recitatora.

Uručenju nagrada prisustvovali su, pored učenika, direktori osnovnih i srednjih škola sa područja opštine, profesori i nastavnici, odbornici, direktori javnih preduzeća i institucija i roditelji učenika.

Program je vodila Paola Iritano, učenica Gimnazije „Panto Mališić“.