Opština Berane je donirala Opštoj bolnici iz našeg grada značajnu donaciju u vidu medicinskog aparata za obavljanje hirurških i ginekoloških intervencija (radiofrekventni generator), čija je vrijednost oko sedam hiljada evra.

Opština Berane donirala vrijedan medicinski aparat Opštoj bolnici

Uručujući donaciju u ime Opštine i predsjednika Dragoslava Šćekića, pomoćnici direktora beranske bolnice Valentini Dašić i njenim saradnicima, u prostorijama ove ustanove, potpredsjednik Rade Kljajić je kazao da će benefite od ove donacije najviše imati zaposleni na hiruškom odjeljenju, kao i građani koji će koristiti zdravstvene usluge Opšte bolnice.

“Mi smo kao odgovorna lokalna uprava riješili da ovog puta doniramo vrijedan medicinski aparat. Ovo je samo nastavak pomoći beranskoj bolnici. Kao što je poznato, tokom prošle godine smo u dva navrata izvodili infrastrukturne radove u dijelu parkinga kod Opšte bolnice i Doma zdravlja. Računamo da ćemo u narednom periodu, kroz dobru kominkaciju menadžmenta bolnice i lokalne uprave, napraviti još niz značajnih poteza od kojih će građani imati najviše koristi. Na taj način ćemo zajednički ćemo doprinijeti da bolnica u Beranama pruža kvalitetnije zdravstvene usluge kako stanovnicima naše opštine, tako i iz susjednih opština koji koriste usluge Opšte bolnice i Doma zdravlja”, kazao je potpredsjednik Kljajić, podsjećajući ujedno da su nekada u ovoj zdravstvenoj ustanovi radili priznati stručnjaci poput doktora Nike Labovića, po kojem Dom zdravlja i nosi naziv, zatim Jezdimira Raičevića, Branka Zogovića, Božine Radevića i drugih, koji su ostali su upamćeni kao vrhunski stručnjaci na prostorima bivše SFRJ.

Opština Berane donirala vrijedan medicinski aparat Opštoj bolnici

Po riječima potpredsjednika dobrom saradnjom Opštine Berane, države, Opšte bolnice i Doma zdravlja ubuduće možemo napraviti još više dobrih i kvalitetnih poteza.

“Lokalna uprava je spremna da donacijama doprinese povećanju kvaliteta usluga koje pružate građanima. Za sve potrebe koje cijenite da Opština Berane svojim kapacitetima može da obezbijedi, možete nam se obratiti – imaćete uvijek otvorena vrata”, poručio je potpredsjednik Kljajić menadžmentu bolnice.

Opština Berane donirala vrijedan medicinski aparat Opštoj bolnici

Pomoćnica direktora Opšte bolnice, Valentina Dašić je, zahvaljujući Opštini Berane za ovakav vid pomoći u ime menadžmenta i direktora doktora Budimira Dabetića, kazala da se ovom značajnom donacijom povećava kavlitet u pružanju hiruških usluga u beranskoj bolnici.

Prijemu su prisustvovali doktori – hirurzi Nikola Vučetić, Igor Babić, Hamdija Kolašinac, Borislav Lutovac, ginekolog Marijana Pešić, glavna sestra Branka Delević sa saradnicima, a u ime Opštine savjetnici u Službi predsjednika Darko Stojanović i Nikola Urošević, kao i Slađana Piper iz Radio Berana.