Opština Berane dobila je prestižnu nagradu na 7. Međunarodnoj naučnoj agrobiznis konferenciji „MAK 2020“ koja je održna od 24. do 26. januara na Kopaoniku. Predstavnicima Opštine, sekretarima za poljoprivredu i finansije – Božu Premoviću i Bojanu Radoševiću, uručena je povelja za doprinos razvoju preduzetništva, agroprivrede, turizma, kulture i socijalnih usluga.

Opština Berane dobila prestižnu nagradu za razvoj preduzetništva

Ove godine se konferencija u hotelu „Grand“ održala pod sloganom „Kako investirati u region i Srbiju“ sa ciljem da se na naučnoj osnovi analiziraju i prikažu sinergijski rezultat nauke i prakse, predstave savremeni trendovi i standardi u oblasti poljoprivrede, ruralnog razvoja i turizma u Evropskoj uniji, kao i njihove implikacije na razvoj poljoprivrednog sektora, ruralnih područja i turizma u Srbiji i zemljama zapadnog Balkana.

Gosti i predavači su bili ugledne ličnosti iz Srbije i regiona kako iz politike, tako i iz svijeta nauke i privrede.

Opština Berane dobila prestižnu nagradu za razvoj preduzetništva

Učešće na trodnevnoj konferenciji u hotelu „Grand“ uzela je i delegacija Opštine Berane u sastavu Božo Premović, sekretar za poljoprivredu, turizam i vodoprivredu; Bojan Radošević, sekretar za finansije i ekonomski razvoj i Milutin Mićović, pomoćnik u Sekretarijatu za poljoprivredu.

Po preporuci i predlogu pokrovitelja i organizatora, a podržano od članova počasnog, naučnog i organizacionog odbora „MAK 2020“, kao i po ocjeni stručnog žirija, Opština Berane je dobila prestižnu nagradu koja se dodjeljuje na ovoj konferenciji za doprinos razvoju preduzetništva, agroprivvrede, turizma, kulture i socijalnih usluga.

Opština Berane dobila prestižnu nagradu za razvoj preduzetništva

„Opština Berane je dobila povelju „Dolina kraljeva, vekova i jorgovana“. Ova nagrada uslijedila je nakon uspješne organizacije i realizacije prvog Međunarodnog sajma poljoprivrede, prehrane i domaće radinosti -Berane 2019, koji je održan 5. i 6. novembra u našem gradu“, kazao je sekretar Premović i dodao da se nagrada dodjeljuje u cilju afirmacije najistaknutijih kompanija, institucija, udruženja, pojedinaca i medija.

Neki od laureata i dobitnika u prethodnim godinama ove prestižne nagrade bili su poznati i ugledni privrednici i naučnici, presednici privrednih komora u regionu, poznati brendovi iz više država Zapadnog Balkana, udruženja preduzetnika, stručne škole i univerziteti.

Opština Berane dobila prestižnu nagradu za razvoj preduzetništva

„Specifičnost nagrade u tome što je naša opština predložena od strane organizatora na osnovu postavljenih kriterijuma: profesionalnost na poslu, poslovni rezultati i etičnost u poslovanju“, rekao je sekretar Radošević.

Opština Berane dobila prestižnu nagradu za razvoj preduzetništva

Pomenuta nagrada je regionalnog karaktera, a smbolizuje mudrost, ljubav, ambiciju, nadu i vječnost.